Посланикът ни в Сърбия Радко Влайков бе на среща с

...
Посланикът ни в Сърбия Радко Влайков бе на среща с
Коментари Харесай

Посланикът ни в Сърбия се срещна с Вучич, ето какво се случи

Посланикът ни в Сърбия Радко Влайков бе на среща с президента Александър Вучуч, който на собствен ред му благодарил за значимия му принос по време на мандата му за развиване на сръбско-българските връзки,

Това излиза наяве от пост на посолството ни в Белград, цитирайки пресцентъра на сръбския президент. Срещата с Вучич била е във връзка приключващия в Сърбия мандат на българския дипломат.

По време на срещата била дадена доста висока оценка на интензивния политически разговор сред България и Сърбия през последните години.

Посланик Влайков отбелязал, че през тези години са извършени повече срещи на високо и най-високо равнище, в сравнение с за времето след разпадането на някогашна Югославия, като означи персоналния принос на президента Александър Вучич в разговора.

Според Вучич пък връзките сред Сърбия и България са доста по-добри, в сравнение с сред други страни в района. Събеседниците установили с задоволство, че позитивният политически климат има и удобно отношение върху развиването на двустранния стокообмен.

Влайков показал, че за последните четири години взаимната търговия е нараснала своя размер от 730 млн.евро на 1,250 млрд.евро.

Вучич и Влайков разискали и разнообразни аспекти на двустранните връзки, както и съдействието на двете страни в районни начинания.

Президентът поискал триумф на Влайков в идния му нов посланически пост. “

„ ПРЕЗИДЕНТЪТ АЛЕКСАНДЪР ВУЧИЧ БЛАГОДАРИ НА ПОСЛАНИК РАДКО ВЛАЙКОВ “ „ Президентът Александър Вучич благодари на посланика...
Публикувахте от в
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР