Посланикът на Украйна във Великобритания е призовал днес в Черно

...
Посланикът на Украйна във Великобритания е призовал днес в Черно
Коментари Харесай

Украйна поиска натовски бойни кораби в Черно море

Посланикът на Украйна във Англия е призовал през днешния ден в Черно море незабавно да бъдат изпратени бойни кораби на НАТО и " други интернационалните сили ". Подобен ход би би основен за властта в Киев, защото сега военноморските сили на Руската федерация напълно преобладават в акваторията на страната и блокират нейното комерсиално мореплаване по море.

Ситуацията визира директно членовете на алианса България, Румъния и Турция, както и Грузия, чиито цивилни плавателни съдове също са изложени на риск около, чийто генезис е незнаен, само че е малко евентуално да е украински. За момента натовските черноморски страни се оправят с минната опасност със лични запаси, без да желаят помощ от алианса за изпращане на съюзническата противоминна военноморска група.

" Трябва да " отключим " Черно море. Руснаците блокират достъпа ни. Това е нашето лично море. Ние би трябвало да осигурим достъпа на филантропичната помощ, която да доближи до Украйна ", разгласи украинският дипломат във Англия пред телевизия Sky News. И добави: " Нуждаем се от морето, с цел да може Украйна да експортира, най-много става дума за зърнени култури. Ние сме виновни за забележителна част от хранителната сигурност по света. Много страни в Африка се изхранват с украинска пшеница. И тази пшеница е блокирана в нашите силози, не може да се изнася, не може да бъде изпратена на никое място. "

За задачата съгласно дипломат Пристайко НАТО би трябвало да изпрати свои бойни кораби в Черно море. Алиансът за момента се въздържа от всевъзможни ходове, които могат да бъдат изтълкувани като експанзия от Москва и да въвлекат непосредствено западния боен съюз във войната. Ако обаче НАТО рискува и разположи свои кораби към украинските пристанища, това би могло да има и възпиращ резултат, защото Русия от своя страна ще би трябвало да преценя дали да нападна в района, рискувайки да предизвика начало на Трета международна война. " Корабите на НАТО са добре пристигнали в нашето морско пространство. Три страни членки се намират в района - Турция, Румъния и България. Те към този момент са тук. Ние се нуждаем от някой, който да укрепи нашите старания и да, да пристигна. Чувствайте се поканени в Одеса ", разяснява украинският посланик.
Реклама
Споменаването на Одеса не е инцидентно. Това е идната евентуална огромна цел на съветската инвазия по южното направление. Днес от съветското военно министерство оповестиха, че са обстреляли подготвителен лагер за " непознати наемници " в региона на Одеса, употребявайки брегови ракетен комплекс " Бастион ". През последните дни атакуващата войска все по-активно обстрелва с ракети сериозната инфраструктура в региона на най-важният украински пристанищен град.

Ако третият по величина украински мегаполис бъде високомерен, Кремъл ще отреже изцяло достъпа на страната до Черно море. Също по този начин съветските сили ще могат да изградят сухопътен кулоар към Приднестровието на територията на Молдова, което се управлява от проруски сепаратисти към този момент към 30 години след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Подобно развиване на войната ще е последваща фаза на ескалацията, тъй като ще въвлече в спора още една прилежаща страна.

За момента обаче изпращането на натовски кораби в Черно море не е изключително евентуално, защото достъпът до него през Босфора се управлява от Турция. Макар че е член на алианса, властта в Анкара избира да се поддържа неофициален неутралитет и да бъде равно отдалечена от Москва и Киев в актуалната рецесия. Така Турция в действителност затвори проливите към Черно море за съветски бойни кораби, само че по неофициална информация остро се съпротивлява и против всяка концепция за допускането на съюзнически плавателни съдове в спешната акватория.

Вчера е бил извършен също по този начин видеоконферентен диалог сред военните министри на черноморските страни плюс Полша, на който са разисквани казусът с районната сигурност и случаите с плуващи мини. Преди седмица пък българското държавно управление утвърди за ратификация съглашение с Гърция за осъществяване на задачи на формирование от морската патрулна авиация, което е част от ограниченията за приспособено предно наличие на алианса. На базата на него гръцки самолети ще могат да кацат за презареждане и обслужване в авиобазата за предно разполагане " Безмер ", до момента в който правят разследващи полети над нашето крайбрежие. По всяка възможност става дума за наблюдаване над териториалните ни води за разкриване на евентуални мини и/или подводници, които са наоколо до морската ни граница.
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Момчил Милев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР