Посланикът на САЩ в Сърбия Кристофър Хил заяви днес, че

...
Посланикът на САЩ в Сърбия Кристофър Хил заяви днес, че
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Белград: Искаме Сърбия да стане член на ЕС


Посланикът на Съединени американски щати в Сърбия Кристофър Хил съобщи през днешния ден, че връзките сред Сърбия и Съединени американски щати се усъвършенстват, както двустранните, по този начин и комерсиалните, и американските вложения в Сърбия са на стойност 4,5 милиарда $, заяви Танюг.

Хил съобщи пред телевизия K1, че " Съединени американски щати безусловно поддържат Сърбия по европейския й път и желаят Сърбия да стане член на Европейски Съюз ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Има огромен прогрес в икономическите връзки и това е значимо. Един от главните детайли, които имаме тук, е Американската комерсиална камара. Имаме огромни вложения тук. Големите американски компании взеха решение да влагат освен в Сърбия, само че и в бъдещето и нейното последващо потомство. Инвестициите са на стойност 4,5 милиарда $ и това са съществени пари “, сподели Хил.

Той добави, че Сърбия изнася доста за Съединени американски щати и уточни, че географски двете страни са отдалечени, само че стокообменът се усилва.

По отношение на американските вложения Хил уточни, че " Европа е отличен пазар и че в случай че желаете да съумеете на този пазар, би трябвало да следите къде ще бъде производството и да сте стратегически позиционирани ".

Хил изрази увереност, че мнозина са решили това произвеждане да е в Сърбия, като посочи, че е изключително впечатлен от младото потомство в страната.

" Много от младите идват от механически факултети. Имате сполучливи университети освен в Белград, само че и в Ниш. Сега ще отида в Крагуевац, за който слушам, че има сполучлив университет. Това, което ни кара да влагаме тук, е, че Сърбия се грижи за младото потомство и поставя старания те да се усещат сигурни тук, да могат да останат и да имат работа ", сподели американският дипломат.

Той добави, че макар че Сърбия е положително място за вложения, има провокации, като останките от предишното, връзките с Москва, предизвикателство каквото е Косово.

За нас е значимо Сърбия да стане членка на Европейски Съюз, което ние безусловно поддържаме, тъй като Европейски Съюз съставлява група от може би най-хубавите ни другари в света. Желаем Сърбия да стане част от Европейски Съюз и връзките ни да бъдат освен двустранно положителни, само че и страната да бъде част от Европейския съюз “, означи Хил.

Той добави, че Съединени американски щати поддържат самодейността за районна интеграция " Отворени Балкани ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР