Посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов отговори на

...
Посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов отговори на
Коментари Харесай

Посланик Анатолий Антонов посъветва Псаки да се гледа по-често в огледалото

Посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов отговори на изказване на прессекретаря на Белия дом Джен Псаки за хипотетичното потребление от Русия на „ химически оръжия “ и за „ многочислените завземания “ от Русия на други страни.

Той назова изказването на Псаки „ фундаментално подправено, ориентирано към демонизиране на Русия “. Той акцентира, че Съединените щати " в никакъв случай не са подкрепяли с никакви правдоподобни доказателства " своите " мечти, построени върху откровени неистини ", съгласно страницата във Фейсбук на посолството.

Антонов уточни, че Съединени американски щати " остават единствената страна, която към момента не е изпълнила отговорностите си по Конвенцията за химическите оръжия и не е отстранила националните си арсенали от химически оръжия ". Москва чака „ съответни дейности от Вашингтон за освобождение на света от химически бойни сътрудници “.

В същото време „ обвиняванията в „ завладяване “ на други страни също са безпочвени “, сподели той, като акцентира, че „ Русия се придържа към правилото за невмешателство в делата на непознати страни и прецизно съблюдава интернационалното право “. Съвременната история на Съединените щати, съгласно посланика, „ припомня хронологията на американските военни интервенции в разнообразни елементи на земното кълбо “.

„ Кървавите “ опити на Вашингтон за „ демократизиране “ на света не донесоха нищо с изключение на безпорядък, неустойчивост и гибел на хората. Югославия, Ирак, Либия, Сирия и Афганистан са единствено някои от страните, които са изпитали агресивността на външната политика на Съединените щати “, сподели той, призовавайки „ сътрудниците постоянно да се гледат в огледалото, преди да упрекват или да проповядват на другите “.

Припомняме, че Псаки се опълчи на слагането на дейностите на Русия и Съединени американски щати на едно равнище. Коментирайки настояването на Русия за гаранции против разширението на НАТО на изток, Псаки повтори алегорията, употребена от държавния секретар Антъни Блинкен за лисицата, която „ крещи от покрива на кокошарника, че се опасява от кокошки “.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР