Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и колегата й от Беларус

...
Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и колегата й от Беларус
Коментари Харесай

Няма да канят Митрофанова и колегата й от Беларус при откриването на НС

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и сътрудника й от Беларус Никита Лешуков няма да получат предложения за тържественото разкриване на 48-ото Народно заседание идната сряда.

Парламентарно показаните партии се събраха през днешния ден, с цел да решат този проблем, защото от ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия се оповестиха изрично срещу наличието на Митрофанова в пленарната зала.

От Движение за права и свободи обявиха през днешния ден пред публицисти, че посланикът на Русия няма място в Народното събрание. „ Нашата позиция е ясна. Митрофанова няма място в Народното събрание ”, сподели Хамид Хамид.

По-рано от Българска социалистическа партия обявиха, че са срещу това да се отхвърля наличие на Митрофанова, тъй като това би дало знак за още по-влошени връзки.

Георги Самандов от „ Български напредък “ съобщи, че има протокол и той следва да се съблюдава. Той се разгласи срещу предлагането Митрофанова да не участва на първото съвещание на Народно събрание.

От „ Възраждане “ също не виждат нищо притеснително Елеонора Митрофанова да получи покана.

„ Евроатлантическото болшинство надви. Посланиците на Русия и на Беларус няма да бъдат канени на откриването на Народното събрание “, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ след днешната среща.

„ Ние, като страна, бяхме оповестени за неприятелска страна от Руската федерация, макар че съветският дипломат нито е разгласен за личност нон грата, нито има други последици. Не чакам съществено утежняване на връзките сред двете страни, а смятам, че България би трябвало да отбрани националния си интерес. Националният интерес на България е да отстоява европейските полезности “, сподели Атанасова.

Тя добави, че България е част от Европейския съюз и като заслужен и предан член сме наясно от коя страна би трябвало да бъдем в тази война, ние избираме страната на Украйна и споделяме „ не “ на експанзията, „ не “ на войната, съобщи Атанасова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР