Посланикът на Нидерландия в Турция е бил извикан в министерството

...
Посланикът на Нидерландия в Турция е бил извикан в министерството
Коментари Харесай

Викат посланика на Нидерландия в Турция след като разкъсаха Корана в Хага


Посланикът на Нидерландия в Турция е бил извикан в министерството на външните работи в Анкара, където пред него е изразен митинг по отношение на разкъсването на образец от Корана на проява в Хага в събота, заяви Ройтерс, като се базира на турското външно министерство.

" Посланикът на Нидерландия в Анкара беше извикан в нашето министерство, (където) ние осъдихме и протестирахме против този непоносим и неприветлив акт и поискахме Нидерландия да не разрешава сходни провокативни дейности ", се споделя в известието.

" Този непоносим акт, който се случва този път в Нидерландия след Швеция, оскърбява нашите свещени полезности и съдържа закононарушение от ненавист, е очевидна проява, че ислямофобията, дискриминирането и ксенофобията нямат граници в Европа ", декларира турското външно министерство.

На проява в Хага в неделя водачът на нидерландското крило на крайнодясната и ислямофобска организация " Пегида " Едвин Вагенсвелд скъса Корана, а видео от дейностите на крайнодесните беше публикувано в интернет.

В събота крайнодесният политик с шведско и датско поданство Расмус Палудан изгори копие на Корана пред турското посолство в Стокхолм. В отговор Турция анулира планувано посещаване на шведския министър на защитата Пол Йонсон, а турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че след това Швеция не би трябвало да чака поддръжката на Турция за участие в НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР