Посланикът на България в САЩ с полета на 12-годишния му

...
Посланикът на България в САЩ с полета на 12-годишния му
Коментари Харесай

Как за Lufthansa България се оказа част от Руската федерация: Абсурден случай с детето на посланика в САЩ

Посланикът на България в Съединени американски щати с полета на 12-годишния му наследник, при който Lufthansa е отказала компаньон на детето с обяснението, че " България е част от Руската федерация ".

Панайотов споделя в профила си във Фейсбук, че синът му е трябвало да лети от Вашингтон през Франкфурт до София за коледните празници.

" Поръчвам му компаньон, който да го поеме от идващия аероплан от Вашингтон във Франкфурт и да го заведе до излитащия аероплан за София, тъй като летището във Франкфурт е голямо, Тео е на 12 години и в никакъв случай не е пътувал самичък. Услугата е платена и компанията удостоверява. В деня на заминаването ми се сервира, че услугата (съдействие на 12-годишно дете) е анулирана. Цитираната от Луфтханза причина е, че България е част от Руската федерация. Не е анекдот, а автентичен случай, който ми скъса нервите и травмира детето ", написа Панайотов, който беше длъжностен министър на външните работи през 2021 година

Посланикът споделя още, че синът му въпреки всичко е качен на самолета от Америка за Германия, откакто екипажът е показал " човечност и подготвеност да му помогне ".

В мненията под описаната преживелица няколко души показват, че Lufthansa е спряла да дава услугата за компаньон от няколко месеца. Както написа Вени Марковски: " повода е надалеч по-тривиална: не могат да подсигуряват, че ще хване идващия полет и може да му се наложи да стои на летището часове наред, а те нямат личен състав, който да бъде с пътуващия от самото начало ".

Германската самолетна компания се сблъсква с огромни проблеми изключително след Covid-кризата поради липса на личен състав и потенциал за полети. През 2020 година немското държавно управление се принуди да влезе като акционер в превозвача с 20% от собствеността, с цел да я стабилизира поради загубите от пандемията.

Lufthansa спря да лети до Русия - най-малко до март 2023 година - поради военната инвазия в Украйна. Възможно, въпреки и все по този начин неверно пояснение за обяснението на чиновниците е, че в Руската федерация съществува индивид на име Кабардино-Балкария - т.е. може да става дума за недовиждане при инспекцията на документите.

Други коментиращи въпреки всичко вършат по-абстрактна връзка сред реакцията на чиновниците на Lufthansa и нееднозначната външна политика на България след войната в Украйна.

Или по думите на Велизар Шаламанов: "...трябва всеки ден да потвърждаваме, че не сме подвластни на Кремъл, че сме самостоятелни, свободни, суверена европейска страна в НАТО - да си го подсещаме и да сме сигурни, че и съдружниците го знаят и схващат, а не са ни отписали и да чакат да сме по-ясни ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР