Посланието, лансирано на откриването на пленарна сесия на Междуправителствената научно-политическа

...
Посланието, лансирано на откриването на пленарна сесия на Междуправителствената научно-политическа
Коментари Харесай

Унищожаването на природата ни застрашава толкова, колкото климатичното затопляне

Посланието, стартирано на откриването на пленарна сесия на Междуправителствената научно-политическа платформа за биологичното многообразие и екосистемни услуги (IPBES) в седалището на ЮНЕСКО в Париж, е ясно - унищожаването на природата заплашва човечеството най-малко толкоз, колкото климатичното стопляне, оповестиха Франс прес и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Учени и дипломати от над 130 страни се събраха във френската столица, с цел да създадат първата световна преценка на екосистемите от близо 15 години.

" Има неоспорими доказателства, че унищожаването на биоразнообразието и екосистемните услуги е достигнало равнища, които заплашват благоденствието ни най-малко толкоз, колкото климатичното стопляне, провокирано от човешката активност ", съобщи ръководителят на Междуправителствената научно-политическа платформа за биологичното многообразие и екосистемни услуги Робърт Уотсън.

Експертна група е работила 3 години над отчет с размер 1800 страници, който би трябвало в бъдеще да се употребява като база за съпоставяне в региона на биоразнообразието, както отчетите на Междуправителствената експертна група за климатичните промени в региона на климата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР