Поскъпването на петрола не означава, че на компаниите трябва да

...
Поскъпването на петрола не означава, че на компаниите трябва да
Коментари Харесай

Путин нареди горивото в Русия да не поскъпва

Поскъпването на петрола не значи, че на фирмите би трябвало да се подсигурява аналогична свръхпечалба при продажбите на вътрешния пазар. Това съобщи през днешния ден президентът Владимир Путин, представен от ТАСС. Държавният глава направи това изявление на заседание с членовете на държавното управление.

"Ситуация би трябвало да бъде, без подозрение, пазарна, и тя е такава. Когато обаче на международния пазар на нефт цените са се вдигнали и то са се вдигнали много, това напълно не значи, че ние би трябвало да подсигуряваме същата свръхпечалба и вътре в страната. Така или другояче тази сфера би трябвало да се контролира ", добави президентът.

Путин помоли вицепремиера Дмитрий Козак да рапортува по какъв начин се работи за преодоляването на цените на петролните артикули в страната.

Междувременно ТАСС осведоми, че междинните цени по бензиностанциите в страната на бензин Аи-92 и Аи-95 от 5 до 9 ноември тази година са се повишили с 2 копейки и с 1 копейка до надлежно 41,72 руб. и 44,8 руб. за литър. Дизеловото гориво е поскъпнало с 8 коп. до 45,58 руб. за литър.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР