Пощите в малките населени места с под 800 жители ще

...
Пощите в малките населени места с под 800 жители ще
Коментари Харесай

Росен Желязков: Няма да оставим малките населените места без пощенски услуги


Пощите в дребните обитаеми места с под 800 поданици ще би трябвало да реорганизират активността си и да намерят по-гъвкави форми за обслужване на хората, а не да поддържат целодневна станция и надлежно личен състав и разноски. Това се разбра, откакто през вчерашния ден транспортната комисия в Народното събрание утвърди на второ четене промени в Закона за пощенските услуги, с които се планува пощенски станции да има единствено в места с над 800 поданици.

И пред депутатите, и по-късно пред публицисти транспортният министър Росен Желязков разяснява: "Няма да оставим дребните обитаемоте места без пощенски услуги. Независимо от това дали са под или над 800 души население, те ще бъдат обслужвани. " Допълни, че няма да се понижи обсега за обслужването на популацията, а "Български пощи " ще би трябвало да основат по-гъвкави форми на работа и обслужване.

В момента "Български пощи " имат мрежа от 2979 броя пощенски станции в страната, от които 638 са в огромните градове. Желязков разяснява още, че промените ще допринесат и за усъвършенстване на мрежата на пощенския оператор в огромните места./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР