Пощенска марка 75 години Димитровград е одобрена и ще бъде

...
Пощенска марка 75 години Димитровград е одобрена и ще бъде
Коментари Харесай

Пускат в обращение пощенска марка „75 години Димитровград“

Пощенска марка " 75 години Димитровград " е утвърдена и ще бъде пусната в обращение, заяви кметът Иво Димов по време на Тържествено съвещание на Общинския съвет. 

Общинският съвет връчи оценката „ Почетен жител ” посмъртно на художника Петко Чурчулиев, чието име носи и локалната Художествена изложба. Развълнуван синът му Стефан Чурчулиев, който върви по стъпките на своя прославен татко, се обърна с към съветниците с думите: „ Радостен съм, че е прието на татко ми посмъртно делото му. Но дано посредством това звание се прави оценка и труда на хората приживе. ” 

На сесията бяха отличени и пет от културните институти в града, които означават свои годишнини и построяват с активността си публичния и нравствен живот на града. За своя над седемдесет годишен принос бяха отличени Забавно-духов оркестър-Димитровград и Исторически музей. Почетни знаци от кмета за активността си получиха и ЦПЛР-НАОП  „ Джордано Бруно ” и ХГ " Петко Чурчулиев ", които през тази година означиха своите 60 годишнини и Джаз трио-Димитровград, които повече от 35 години ефективно построяват на музикалните усети и обогатяват културния живот на града и района.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР