Пощенска банка подписа споразумения с Европейския инвестиционен фонд за участие

...
Пощенска банка подписа споразумения с Европейския инвестиционен фонд за участие
Коментари Харесай

Пощенска банка се включи в гаранционните програми JEREMIE и COSME на Европейския инвестиционен фонд

Пощенска банка подписа съглашения с Европейския капиталов фонд за присъединяване в гаранционните стратегии JEREMIE и COSME, които ще разрешат на банката да поддържа ликвидните потребности и планове на микро-, дребни и междинни предприятия в актуалната предизвикателна икономическа среда.

По инструмента JEREMIE общият размер на портфейла от финансирани преводи е 75 млн. евро. Максималният размер на всяка трансакция е до 3 млн. евро за оборотни потребности или комерсиално финансиране под формата на банкови гаранции, акредитиви и факторинг.

Клиентите употребяват финансово преимущество от понижение на условията за поръчителство и понижение на разноските за финансиране (лихвени равнища, такси и комисиони).

Периодът, в който предприятията ще могат да се възползват от този вид гаранционен инструмент и да подписват заеми, документарни преводи или факторинг, е 36 месеца.

Програмата JEREMIE е отворена за присъединяване на компании от всички браншове (без първоначални аграрни производители), като е възможно кандидатстването както на дребни и междинни предприятия с личен състав до 250 души и годишен оборот до 97.5 млн. лева, по този начин и на по-големи компании, така наречен small mid-caps, с личен състав до 500 души.

Гаранционната стратегия COSME, по която Пощенска банка става сътрудник, дава опция за присъединяване на дребни и междинни предприятия, в това число и на start-up компании с оперативна история до 1 година.

Срокът за включване в гаранционната скица е 36 месеца, като клиентите могат да се възползват от доста облекчените условия за поръчителство за заеми за оборотни или капиталови потребности. Максималният размер на портфейла от заеми, който може да бъде образуван по програмата, е 71.6 млн. евро.

„ Инструментите за гарантиране на заеми потвърдиха своята успеваемост като мярка в поддръжка на незабавните потребности от ликвидност на частния бранш и за Пощенска банка е извънредно значимо да се включи като сътрудник на бизнеса в актуалната обстановка.

Участието ни в двете стратегии е следващата стъпка, с която демонстрираме, че стоим компактно до своите клиенти и техните потребности даже в сложни моменти, а по този начин също и че интензивно поддържаме ограниченията за справяне с последствията от пандемията COVID-19 “, показват от Пощенска банка.

Повече информация за предлаганите бизнес артикули можете да научите на.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР