Пощенска банка подписа гаранционно споразумение с Фонд мениджър на финансови

...
Пощенска банка подписа гаранционно споразумение с Фонд мениджър на финансови
Коментари Харесай

Пощенска банка подписа споразумение с Фонда на фондовете в подкрепа на малките и средни предприятия у нас

Пощенска банка подписа гаранционно съглашение с Фонд управител на финансови принадлежности в България (Фонд на фондовете), което ще ѝ разреши да поддържа ликвидните потребности и планове на микро-, дребни и междинни предприятия, наранени от пандемията. Новият инструмент се назовава „ Портфейлна гаранция с таван на загубите за превъзмогване на следствията от COVID-19 “ и е финансиран със средства от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020 година

Включването в програмата ще даде опция на Пощенска банка да даде още повече антикризисни принадлежности на своите бизнес клиенти, като улесни достъпа им до финансиране за превъзмогване на отрицателните резултати, подбудени от моментната икономическа обстановка в страната.

Споразумението ще разреши на Пощенска банка да отпусне заеми на обща стойност 137 млн. лв. при преференциални лихви и облекчени условия за поръчителство, като схемата планува Фондът на фондовете да обезпечи гаранция до 80% на равнище самостоятелен заем и до 25% на равнище портфейл.

Компаниите могат да разчитат на подкрепяне в две посоки: капиталови заеми с опция за гратисен интервал до 24 месеца и заеми за оборотни средства с опция за до 12 месеца гратисен интервал, в това число заеми за превъзмогване на финансови усложнения, дължащи се или усложнени от епидемията от COVID-19. Осигуреното финансиране е със период от 12 до 120 месеца, за оборотно финансиране до 60 месеца, като няма ограничаване по отношение на размера на отпусканите средства, при вземане предвид на наредбите по отношение на използваните според съглашението държавни помощи, на равнище група свързани лица.

„ Включването на Пощенска банка в антикризисната стратегия на Фонда на фондовете е част от цялостната ни политика в поддръжка на дребните и междинни предприятия у нас, като това е следващият инструмент, който ще използваме интензивно, с цел да предложим на своите бизнес клиенти преференциални условия на кредитиране. По този метод Пощенска банка още веднъж потвърждава готовността си да даде най-хубавите и ефикасни финансови решения на своите клиенти, подкрепяйки ги в комплицираната обстановка, пред която ги изправи пандемията “, разясниха от финансовата институция.

Пощенска банка е деен участник в антикризисните стратегии на Българска банка за развиване, както и сътрудник в гаранционните механизми Jeremie и COSME, ръководени от Европейския капиталов фонд. Повече информация за предлаганите бизнес артикули можете да научите на.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР