Районната прокуратура в Пловдив повдигна 4 обвинения на 32-годишен, потрошил

...
Районната прокуратура в Пловдив повдигна 4 обвинения на 32-годишен, потрошил
Коментари Харесай

Безбожник счупил прозореца на църква в Пловдив, замерял свещеник и полицаи с тухли

Районната прокуратура в Пловдив повдигна 4 обвинявания на 32-годишен, потрошил прозореца на черква и хвърлял тухли по духовник и пристигналите на мястото служители на реда. Той е притеглен към наказателна отговорност за повреждането на храм " Св. оракул Илия ", за причиняване на лека телесна щета на полицейски чиновник, за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и за това, че попречил на жители свободно да правят религиозните си обреди и служби посредством мощ и закани, оповестиха от държавното обвиняване.

Вчера в храма, който се намира в кв. " Столипиново ", се правила утринна литургия. Към 8,30 часа влезнал 32-годишният мъж. Той почнал да се държи нападателно, като прекъснал службата. Свещеникът съумял да го изведе на открито и заключил вратите, с цел да защищити миряните. В това време мъжът се отправил към задната част на църквата, счупил стъклото на един от прозорците и през него хвърлил тухла към свещеника, само че не съумял да го нарани. Бил е задействан паник бутон и подаден сигнал в полицията.

Когато чиновниците на Министерство на вътрешните работи пристигнали на място, буйстващият не извършил техните разпоредби. Започнал да се държи още по-агресивно, отправял обиди и закани, като по едно и също време с това хвърлял елементи от строителни материали и тухли по тях. Оказал опозиция при задържането и ранил един от служителите на реда. Наложило се да пристигна втори екип униформени. Със взаимни старания и сложени защитни средства служителите на реда съумели да го задържат.

Установено е, че той имал здравословен проблем, предшестващ случая и обвързван с предходно оперативно лекуване. Поради тази причина е бил извикан медицински екип, който отвел причинителя в болнично заведение. Там му е била оказана лекарска помощ и е бил настанен за лекуване. Мъжът е упрекнат, като е обезпечена непрекъсната защита във връзка със задържането му за 72 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР