Посещенията бяха еднопосочни действия и на правителството, и на президента

...
Посещенията бяха еднопосочни действия и на правителството, и на президента
Коментари Харесай

Петър Кънев: Не бива да си играем на русофоби и русофили, трябва да търсим българските интереси



Посещенията бяха еднопосочни дейности и на държавното управление, и на президента в посока възстановяване на връзките. Това сподели в изявление за предаването „ Преди всички “ ръководителят на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев, който беше част от делегацията на президента Румен Радев при визитата му в Русия.

Той дефинира срещите на министър-председателят Бойко Борисов и срещите на президента Румен Радев в Москва като знакови и посочи, че за Русия няма значение какъв е разговорът сред президента и премиера: „ Те доста добре знаят, че действителната власт е в министър-председателят и че за пръв път от няколко години имаме президент, който схваща от геополитика и си мери приказките. Това беше намекнато не веднъж. Руснаците си дават сметка, че преди 10 години с отхвърли си от „ Южен поток “ ги излъгахме. И на двете срещи с Медведев и Путин, разясниха, че отводът ни от „ Южен поток “ им е коствало към 800 млн. $ “.

Според него България би трябвало да откри своето място в стопански проект: „ Мисля, че по-скоро ще се мине на разновидността за отклонение на част от потенциала на втората турска тръба за превозване през България. Мисля, че и Европейски Съюз внезапно си дадоха сметка, тъй като доста добре знаем, че повода България да се откаже от плана „ Южен поток “ е Европейски Съюз, че да разчитат единствено на Ердоган и всичко това, което Русия дава като газ за Западна Европа да зависи от настроението на една деликатна обстановка в прилежащата ни страна, не е най-хубавият вид. Сами си давате сметка, че е цялостен парадокс българският министър-председател да отиде да диалози с Путин без да осведоми Меркел и Юнкер. Мисля, че не трябва да си играем на русофоби и русофили, а би трябвало да забележим къде са българските ползи, тъй като виждате, че България може да бъде заобиколена “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР