Посещението на украинският президент у нас има огромно значение за

...
Посещението на украинският президент у нас има огромно значение за
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Посещението на Зеленски е от огромно значение за България

" Посещението на украинският президент у нас има голямо значение за България като страна и за Европейски Съюз. Обичам да споделям, че това което се случва за първи път е историческо и остава в историята ", това сподели евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк.

Според него тази аудиенция е била и доста значима за ролята на България, която би трябвало да играе през идващите години, даже десетилетия.

" Време е да станем способен член на Европейски Съюз и лоялни към организациите в които членуваме. Трябва да бъде построена обща национална консенсусна позиция и това безусловно неотложно ", счита Кючюк.

Той уточни, че сме излъчвали равнопосочни сигнали – по тематиката с Украйна, Северна Македония и други, само че означи, че напъните, които положили Движение за права и свободи са се трансформирали в политика на нашата страна.

Относно решението на Народно събрание да продадем оборудването за АЕЦ " Белене " на Украйна, Кючюк сподели в ефира на Нова: " Със средствата, които се дават на Украйна тя може да го закупи ".

Относно присъединението ни към Шенген, евродепутатът означи, че би трябвало да получим политическо доверие, което би трябвало да получим от страна на скептичните страни най-много.

" Виждам доста опити, президента беше доста деен по тематиката. Новото държавно управление се пробва, ние като евродепутати пискахме от Европейска комисия въпроса още веднъж да се организира ", сподели още Кючюк.

Той приказва и за отчетът от Европейска комисия и сподели, че частта за България съдържа пет позитивни констатации, две сериозни рекомендации за непълен прогрес, както и още две рекомендации, които да се слагат на вниманието на Народното събрание. Добрата вест е, че имаме един отчет, който се приема като добра процедура и изрази вяра Нидерландия ще прочете отчета и да се съобрази без да праща спомагателни задачи.

" Има към този момент ясни сигнали за механизмът за съдействие и инспекция. Това демонстрира огромният спор. Дали да имаме повече миграционна политика, кой може да влезе, кой ще бъде проверяван, дали това е модел за интеграция на хората в Европейски Съюз ", добави евродепутатът.

За кандидатурата на Димитър Радев като началник на Българска народна банка и дали ще получи поддръжката на Движение за права и свободи, той сподели, че това следва да се разиска в управителните органи на партията.

" Това би трябвало да бъде човек с престиж и човек, който е доста способен в сферата. Според мен е тъкмо подобен, само че това което ще реши Движение за права и свободи е въпрос на полемика ", добави още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР