Порутена и отдавна ненужна сграда на потребителската кооперация в Бъта

...
Порутена и отдавна ненужна сграда на потребителската кооперация в Бъта
Коментари Харесай

Стара сграда в Бъта става работническо общежитие

Порутена и от дълго време ненужна постройка на потребителската кооперация в Бъта ще стане работническо общежитие. С новината се похвали кметът на селото Георги Александров. Дълги години постройката стояла като кръпка в центъра на селото и нямало изгледи да е потребна за каквото и да било. Изненадващо обаче се появил вложител с интерес към нея. Става дума за пловдивска компания, която работи в партньорство с „ Асарел-Медет “.

До момента 30 нейни служащи всеки ден пропътуват десетките километри от Града на тепетата до Панагюрище. Шефовете им са решили, че вместо това ще е по-удобно да бъдат настанени по-близо до работните си места. Затова купуват постройката от РПК-то и стартират да я приготвят. Крайната цел е тя да стане комфортен дом с 30 места за нощувка, съвременни санитарни възли, кухня, офиси, трапезария – всичко належащо за живот, описа кметът.

Той и съселяните му чакат с неспокойствие новите жители. 30 души за едно село си значат раздвижване, разяснява Александров. Те ще идват в понеделник и ще остават до петък. Междувременно ще пазарят, ще се отбиват в кафетата, тъй че наличието им ще е потребно и за локалния бизнес.

Първите поправки към този момент са осъществени – замяна на покрив, някои външни и вътрешни усъвършенствания. За тях вложителят наем локални хора, на които правилно си е платил, тъй че всички са удовлетворени.

Обнадеждаващото е, че капиталовите планове са с дълготрайни вероятности. Очаква се пловдивската компания да работи с „ Асарел-Медет “ най-малко десетина години. Ако новоремонтираната база към този момент не е нужна за общежитие, може да се употребява за друго, да вземем за пример за хотел, споделя Александров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР