Португалската футболна звезда Бето пристига в Пазарджик по покана на

...
Португалската футболна звезда Бето пристига в Пазарджик по покана на
Коментари Харесай

Чакат португалска звезда в Пазарджик

Португалската футболна звезда Бето идва в Пазарджик по покана на Асоциация " Докосни дъгата ", Община Пазарджик и " Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува ".

40-годишният сега някогашен народен вратар на Португалия ще бъде формален посетител на церемонията в Пазарджик по случай 145 години от Освобождението на България на 3 март.

Антонио Алберто Бастос Пимпарел, или както го назовават - Бето, ще засади растение от родината си в " Градината на света ", която е план за най-голямата балканска повърхност с растителни типове от нашата страна, Балканите, Европа и света. Тя насочва ясно обръщение, като надскача разликите сред обособените страни и подава ръка в търсене на допирни точки сред всяка една просвета, общественост и език.

Част от програмата на гостуването му в Пазарджик ще бъде среща с деца и младежи, които ще могат да почерпят познания и умения и да се срещнат с кариерата му, предходна през клубове като Спортинг (Лисабон), Брага, Севиля.

На 4 март (събота) от 10:30 часа в зала " Маестро Георги Атанасов " Бето ще се срещне с всички искащи да си вземат подпис, персонално да му зададат въпрос или да се снимат с него. Той ще опише за другарството си с Кристиано Роналдо, присъединяване му на три международни шампионати (2010, 2014, 2018), едно европейско състезание (2012), както и двата триумфа в шампионата Лига Европа със Севиля (2014, 2015).

Бето се трансформира в воин за Севиля на финала с Бенфика през 2014 година, спасявайки две дузпи. Вратарят е и притежател на трофея Лига на Нациите с Португалия. Освен за Севиля и националния тим, Бето е играл за Спортинг Лисабон, Брага, Порто и други. Шампион и притежател на Купата на Португалия и първенец на Румъния.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР