Порто победи с 3:2 Фейенорд в един от най-зрелищните мачове

...
Порто победи с 3:2 Фейенорд в един от най-зрелищните мачове
Коментари Харесай

Порто ликува след голово шоу, точката на Айброкс не стигна на Йънг Бойс

Порто победи с 3:2 Фейенорд в един от най-зрелищните мачове от последния кръг в груповата фаза на Лига Европа. Всички попадения паднаха още до почивката, а този резултат класира " драконите " за 1/16-финалите. Португалският гранд завоюва група " G " с 10 точки, а напред продължава и Рейнджърс, който приключи 1:1 вкъщи против Йънг Бойс. Швейцарците изравниха в края на дуела, само че точката не им стигна, с цел да се преборят за второто място и те отпадат, дружно с Фейенорд.

Двата отбора направиха вихрено първо полувреме, в което си вкараха цели пет гола. Началото ба по-добро за домакините. Те поведоха в 14-ата минута, когато Алекс Телес оказа помощ на топката да стигне до Луиш Диаш, а той я провря под вратаря на Фейенорд Ник Марсман за 1:0. Веднага след осъществяването на центъра Франсиско Соареш центрира остро и Тайръл Маласия имаше малшанса да си вкара автогол.

Неприятното развиване не смути футболистите на Фейенорд, които бяха длъжни да рискуват в търсене на позитивен резултат. Те реагираха доста бързо и още в 19-ата минута интригата се върна. Точен за холандския гранд беше Ерик Ботегин с глава. След още три минути гостите изравниха. Маласия се реваншира за автогола си с съвършена асистенция към Сам Ларсон и шведът опъна мрежата.

В 34-ата минута Порто още веднъж излезе напред, откакто Марсман отрази изстрел на Отавио, само че Соареш беше на точното място и от близко се разписа за 3:2.
СТАТИСТИКА ОТ ПОРТО - ФЕЙЕНОРД
СТАТИСТИКА ОТ РЕЙНДЖЪРС - ЙЪНГ БОЙС
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Лига Европа 6 кръг, четвъртък 12 декември  Порто 3:2краен резулат  Фейенорд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР