Porsche Tennis Grand Prix, полуфиналАрина Сабаленка – Паула Бадоса 7-6(5),

...
Porsche Tennis Grand Prix, полуфиналАрина Сабаленка – Паула Бадоса 7-6(5),
Коментари Харесай

Сабаленка триумфира над Бадоса и отново е на финал в Щутгарт


Porsche Tennis Grand Prix, полуфинал

Арина Сабаленка – Паула Бадоса 7-6(5), 6-4

Арина Сабаленка е първата финалистка на тазгодишния WTA 500 шампионат в Щутгарт. Белорускинята записа чиста победа над Паула Бадоса, въпреки да изоставаше с 2-5 в първия сет, и доближи до първия си край от една година насам. Последният случай, в който Сабаленка игра за трофей, бе на шампионата в Мадрид, където победи над Ашли Барти. Това е и втори следващ край на белорускинята в Щутгарт, откакто през 2021 година отстъпи пред Барти.

В заключителния конфликт международната №4 ще чака Ига Швьонтек или Людмила Самсонова.

Сабаленка бе доста по-агресивна на начален удар и записа повече асове (9-2), а различен от главните фактори за нейния триумф бе превъзходството ѝ във връзка с извоюваните на втори сервис точки (19-12). Белорускинята осъществя три от шестте си точки за пробив (50%), само че това се оказа изцяло задоволително, защото Бадоса оползотвори единствено два от своите осем брейкпойнта (25%).

Още в първия гейм станахме очевидци на противоречива обстановка. При 40-30 за Бадоса испанката пласира къса, при която реферът реши, че топката е отскочила два пъти от корта, макар митингите на Сабаленка. Телевизионното повтаряне обаче сподели, че белорускинята има съществени учредения да е недоволна от отва присъждане. Белорускинята обаче изравни резултата, като при брейкпойнт на Бадоса сподели забележително самочувствие, пласирайки ас на втори сервис.

Двете си размениха по още един сервис гейм, след което испанката стартира да взема превес. Световната №3 показва отлична игра в отбранителен проект и подбираше доста добре моментите си за офанзива. Това ѝ оказа помощ да осъществя първия пробив в мача и да поведе с 5-2.

Сетът изглеждаше решен, само че грешките на Бадоса доста зачестиха, като в това време форхендът на Сабаленка още веднъж стартира да основава доста съществени проблеми на втората сложена. Това оказа помощ на белорускинята да върне брейка и да възвърне равенството, като в последна сметка се стигна до тайбрек. Той стартира доста по-добре за Бадоса, която поведе с 4-1, само че сервисът на Сабаленка на няколко пъти ѝ оказа помощ във значими моменти и международната №4 стигна до сетбол. Той бе осъществен след отличен минаващ бекхенд по диагонала и по този начиин първия сет завърши при 7-6(5) в интерес на първата ракета на Беларус.

Опонентките си размениха по един пробив при започване на втората част, като тази наклонност бе на път да продължи, само че Сабаленка отрази два поредни брейкпойнта и завоюва подаването си, осъществявайки поврат за 2-1. Бадоса обаче съумя да прекъсне серията на съперничката си, като след това равенството се резервира до 4-4.

Испанката имаше опция да си върне водачеството, само че пропусна точка за пробив и Сабаленка се приближи на гейм от успеха. Несполучливите отигравания на Бадоса продължиха да идват едно след друго, като това даде на белорускинята три следващи мачбола. Тя обаче се нуждаеше единствено от един и след нова двойна неточност на международната №3 Сабаленка победи със 7-6(5), 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР