Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналИга Швьонтек – Ева Лис 6-1,

...
Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналИга Швьонтек – Ева Лис 6-1,
Коментари Харесай

Ига Швьонтек започна с разгромна победа в Щутгарт


Porsche Tennis Grand Prix, осминафинал

Ига Швьонтек – Ева Лис 6-1, 6-1

Ига Швьонтек изцяло предстоящо стартира присъединяване си на WTA 500 шампионата в Щутгарт с безапелационен триумф над международната №342 Ева Лис. Полякинята не се затрудни изключително против представителката на домакините и удължи победната си серия, надделявайки след едвам 62 минути на корта.

Опонентка на Швьонтек на четвъртфинала ще бъде Тамара Корпач, Сторм Сандърс или Ема Радукану.

И двата аса в мача бяха дело на Швьонтек, която не направи нито една двойна неточност в хода на дуела. Световната №1 завоюва 67% от точките си на първи сервис (18/27) и осъществя шест от деветте си точки за пробив (67%), до момента в който Лис оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

Швьонтек стартира вихрено дуела и съумя без особени старания да натрупа преднина от 5-0. Полякинята стигна до опция да осъществя трети следващ брейк и да завоюва сета на нула, само че Лис избегна заплахата и редуцира пасива си. Радостта на германката обаче не продължи дълго, защото незабавно селд това международната №1 завоюва безапелационно подаването си и надви с 6-1.

Вторият сет се разви по подобен метод – Швьонтек стигна до мачбол при 5-0, който обаче бе отразен от Лис и германката осъществя пробив. Лидерката в ранглистата обаче върна жеста и оформи крайното 6-1, 6-1.

В другия завършил мач от днешния ден Каролина Плишкова се класира за осминафиналите след трагичен трисетов с 6-4, 4-6, 7-6(5) над Петра Квитова. Следващата съперничка на международната №7 ще бъде Людмила Самсонова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР