Porsche Taycan Turbo GT с 1000 к.с. ще покаже на

...
Porsche Taycan Turbo GT с 1000 к.с. ще покаже на
Коментари Харесай

Колко „коня“ ще са нужни на на Porsche Taycan Turbo GT да заеме трона при електричките?

Porsche Taycan Turbo GT с 1000 к.с. ще покаже на Tesla Model S Plaid кой е шефът. Говори се, че мощният Taycan ще има система за задвижване на всички колела с три мотора, която може да генерира към 1000 к.с.

Шпионски фотографи неотдавна щракнаха фейслифтните версии на Porsche Taycan и Taycan Cross Turismo, само че през днешния ден получаваме взор към ултрависокопроизводителния вид.

Предварително прочут като Taycan Turbo GT, прототипът се отличава с солидно задно крило и ясно изразен спойлер. Изглежда, че моделът има и същата предница като фейслифтирания вид, а блокчетата камуфлаж във външните ъгли може да крият кантове.

Няма какво друго да се види, само че прототипът има странични прагове в жанр Turbo и черни джанти, които са подкрепени от високоефективна спирачна система. Последната е с огромни пробити дискове и черни спирачни апарати с надпис Porsche.

От Porsche не оповестяват нищо за прототипа, само че се чака той да се нарежда над Taycan Turbo S, който развива 750 к.с. (559 kW/760 к.с.) и 774 Нм въртящ миг при потребление на Launch Control. Това разрешава на електрическия автомобил да се изстреля от 0-96 км/ч за 2,6 секунди, преди да доближи оптималната скорост до 259 км/ч.

Тези числа са сложни за надминаване, само че слуховете сочат, че автомобилът може да бъде оборудван с тримоторна система за задвижване на всички колела, която създава към 1000 к.с. (746 kW/1014 PS).

Макар че това следва да се види, то би разрешило на Taycan да се бори по-близо до Tesla Model S Plaid, който има 1020 к.с. (761 kW / 1034 PS). Благодарение на безумната мощ електрическият американец може да доближи 96 км/ч за 1,99 секунди и да развие оптималната скорост от 322 км/ч, като в това време пробегът му по EPA се прави оценка на 637 км.

това ускоряване, несъмнено, е с доста условности и в действителни условия Tesla-та форсира за 2,2 -2,3 секудни от нула до 100. Не че това не е задоволително да преобърне визиите за физика на български пенсионер, който е ускорявал най-бързо в тролей 9 Икарус.

Интересно е друго. От години насам журналистът Джейсън Камиса постанови, че електричките и по-специално Тесла, са новите Muscle car-и на Америка. Неговата теза се удостоверява от тези войни с конски сили и времена за ускоряване.

Ако Porsche в действителност желае да се хвърли в борба с Model S Plaid, по-добре започнете да пестите, защото цената на сегашния Taycan Turbo S стартира от 194 900 USD преди таксата от 1650 USD за превоз.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР