Porsche представи новия Cayenne. SUV-моделът е важен, тъй като когато

...
Porsche представи новия Cayenne. SUV-моделът е важен, тъй като когато
Коментари Харесай

Новото Porsche Cayenne заряза бутоните

Porsche показа новия Cayenne. SUV-моделът е значим, защото когато някой реши да си купи Porsche, има огромен късмет да преглежда точно него. Сигурно поради това и немската компания не е трансформирала изключително нито външния тип, нито размера на автомобила.

 Снимка 310168
Източник:

В интериора обаче има няколко любопитни промени, които незабавно вършат усещане.

 Снимка 310171
Източник:

Както и в новата Panamera, Cayenne изоставя физическите бутони и ги заменя с екрани и панели, реагиращи на допиране. В центъра на таблото към този момент има 12.3-инчов тъчскрийн екран, от който се ръководят множеството функционалности. Оборотомерът и скоростопоказателят остават с физически стрелки, само че край тях към този момент има два 7-инчови стрелки, които демонстрират разнообразна информация - навигацията, музикалния плеър, диагностика на автомобила и други.

 Снимка 310170
Източник:

И макар че е SUV, Cayenne е чистокръвно Porsche и като такова удоволствието от шофирането би трябвало да е огромна част от цялостното преживяване. Така новият модел е с 64 кг по-леко, основно поради по-голямата приложимост на алуминий. Използван е и нов литиево-йонен батерия, който тежи съвсем 10 кг по-малко.

Автомобилът е снабден и с толкоз доста датчици, чиято цел е създадат по този начин, че високият SUV да се държи повече като спортните модели на марката, че е употребена 48-волтова електрическа апаратура. Така Cayenne е измежду първите коли с стандартен елемент, която приема тази технология.

 Снимка 310167
Източник:

Първоначално третата генерация ще се предлага с два бензинови мотора - и двата с шест цилиндъра и новата автоматизирана скоростна кутия с осем скорости - 2.9 литра twin-turbo с 434 к.с. и ускоряване до 100 км/ч от 4.9 секунди и 3-литров с едно турбо и 335 к.с., който ще доближава 100 км/ч за 5.9 секунди.

Очаква се да има и модификации с дизелов мотор, както и хибрид.

Цената ще стартира от 66 750 $.

 Снимка 310166
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР