Пороят във Варна е нанесъл сериозни щети в града –

...
Пороят във Варна е нанесъл сериозни щети в града –
Коментари Харесай

Щети след пороят във Варна

Пороят във Варна е нанесъл съществени вреди в града – отнесени са покриви, прекършени са дървета, а тук-там асфалтът е разрушен от водата. Няма потърпевши или бедстващи хора, заяви бТВ.

В пожарната работа са получени към 40 сигнала за наводнени избени пространства, гаражи и публични здания. Сред тях са 3 детски градини, трафопост, както и приземния етаж на АГ-болницата във Варна.

Над града се развихри гръмотевична стихия, а улиците се трансфораха в буйни реки. Хората подадоха десетки сигнали в полицията и общината за наводнени изби и паднали дървета.

В Куманово приказват даже за торнадо, което изпочупило покриви, комини и изкоренило дървета. Пороен дъжд и градушка като лешник блъснали селото в късния следобяд.

Торнадото е вдигнало покрива на една от къщите в село Куманово, строшило го е на две и го е хвърлило на асфалта пред постройката. И на други къщи са потърпевши покривите. Има изкоренени дървета. Жителите на селото описват по какъв начин ламарини и керемиди са били вдигнати от вихрушката и са се въртели във въздуха над домовете им.

Унищожена е и реколтата.

Бедствието е траяло не повече от 15 минути. Веднага по-късно жителите на селото са почнали да разчистват. Най-големите парчета са отстранени от пътя с фадрома, обезпечена от кмета на община Аксаково, а през идващите дни следва комисия да оцени вредите.

Във вторник от кметството ще разказват вредите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР