Порнографските сайтове са едни от найпосещаваните онлайн дестинации. Филмите за

...
Порнографските сайтове са едни от найпосещаваните онлайн дестинации. Филмите за
Коментари Харесай

Как порното се превърна в двигател на технологичния прогрес?

Порнографските уеб сайтове са едни от найпосещаваните онлайн дестинации.

Филмите за възрастни са промишленост за милиарди долари, а доста хора считат, че порното в действителност е главният мотор за развиването на интернет през последните две десетилетия.

Дали обаче това в действителност е по този начин?

Статистиката демонстрира, че едно от всеки седем запитвания в интернет "търсачките " е обвързвано с порнография. Но въпреки това, това значи, че останалите шест са на разнообразни тематики, написа журналистът Тим Харфърд в собствен разбор за BBC. По думите му най-популярният нецензурен уебсайт Pornhub има посещаемост, близка до тази на платформи, като Netflix и LinkedIn. В международната уебкласация той е на 28-мо място по посещаемост. Новите технологии постоянно са твърди скъпи и ненадеждни. Историята демонстрира, че в множеството случаи те се популяризират първо измежду дребни групи от правилни почитатели или "нишови " пазари. Тяхната помощ и противоположна връзка след това оказва помощ за развиването и усъвършенстването на технологията, а откакто тя стане задоволително евтина и постоянна, стартира да се радва на доста по-масова приложимост. Съществува доктрина, съгласно която порнографията е изиграла точно тази роля в "пионерските " години освен на интернет, само че и на други промишлености.

Какво демонстрират обстоятелствата?

Някъде в интервала сред 300 и 400 години преди Новата епоха се появява и индийският етюд "Кама сутра ", който се трансформира в една от най-известните книги на полова тема. Но фактът, че изкуството е включвало в себе си и тематиките за половите взаимоотношения, не значи, че те са били основополагащи са неговото развиване. През XIX век фотографските техники последователно стартират да добиват всеобща известност. Някои парижки фотоателиета оферират така наречен "курсове по фотографско изкуство " - евфемизъм, който употребяват за изложение на голите фотоси.

Оказва се, че този бизнес е извънредно рентабилен, а някои клиенти са склонни да заплащат повече пари за фотоси на голи тела, в сравнение с за проститутки. Самият термин порнография е с гръцки генезис, формиран от думите "проститутка " (πόρνη) и "пиша " (γράφω). Тя стартира да се употребява всеобщо по време на идната софтуерна гражданска война в развлекателния бизнес - киното. Порногафията обаче сигурно не е измежду жанровете, които са съдействали най-вече за развиването на киноиндустрията. Причината е, че производството на филми е скъпо начинание, което се нуждае от всеобща публика, с цел да бъде рентабилно.

По справедливи аргументи порното няма по какъв начин да обезпечи такава гласност. Много хора биха си платили, с цел да гледат "филми за възрасни " на мира вкъщи, само че тези, които биха се чувствали комфортно измежду други хора в киносалона, са единици. Едно от първите софтуерни решения на този проблем се появява през 60-те години под формата на така наречен "пийпшоу " - затворени кабинки или устройства, в които можете да пуснете монета и да гледате каквото си поискате.

Включително и порно филми. Истинската гражданска война за порнографията обаче настава с ерата на видеокасетите. С тяхна помощ жанрът съумява да се трансформира в стопански фактор и същинска промишленост. Технологията е скъпа и също така се предлага в два несъвместими един с различен стандарта - VHS and Betamax. Кой би рискувал да си купи устройство, което може напълно скоро да стане неизползваемо? Хората, които желаят да гледат порно на мира, несъмнено. Към края на 70-те години най-продаваните видеокасети са с порнографско наличие.

Няколко години по-късно "видеото " към този момент е задоволително всеобщо и стартира да притегля и други консуматори - хора, които желаят да гледат фамилни, детски и документални филми. С разширението на пазара се свива делът на порнографията.

Същата наклонност се повтаря с кабелните малките екрани, а от началото на XXI век - и с интернет. По-младите хора през днешния ден надали си спомнят какво представляваше процесът на свързване с Мрежата преди 20-ина години. Трансферът на данни се осъществяваше посредством модем, обвързван с телефонната мрежа, а за "изтеглянето " на фотографско идображение, което през днешния ден би лишило по-малко от секунда, тогава се чакаше с часове.

Кой естествен човек би отделил толкоз време, с цел да употребява сходна технология? Да, познахте - още веднъж феновете на порнографията. Проучване, извършено в края 90-те години, стига до извода, че пет от всеки шест фотоси, споделени в интернет, са с еротично наличие. От тази позиция, може да се каже, че в ранната "прохождаща " фаза на интернет порното в действителност е изиграло сериозна роля за софтуерното развиване.

Порноиндустрията подкрепя и други нововъведения - уеб страниците за възрастни създават по-ефективни стратегии за така наречен "компресиране " на видео файловете, тъй че те да заемат по-малко място на цифровите носители, слагат се основите на онлайн разплащането, както и на така наречен affiliate marketing за привличане на нови консуматори. Всички тези хрумвания след това намират приложение в доста по-широк кръг от действия и бизнес модели.

И колкото по-голяма става Световната мрежа, толкоз по-малко зависи от порното за сметка на "другите неща ". В днешно време даже и професионалните продуценти на наличие за възрастни изпитват усложнения, сходно на вестниците и музикалните компании. Как да принудиш някого да си заплати за порно филм, в случай че в Pornhub има милиони безвъзмездни видеа? Големият дял от "баницата " към този момент отива при платформите за шерване на наличие, които печелят от абонамент и реклама. Най-големият състезател на този пазар е записаната в Люксембург, само че основана в Канада компания Mindgeek.

Тя е притежател на Pornhub и още няколко водещи уеб страницата за порнографско наличие. Абсолютната ѝ доминация обаче основава редица проблеми на "производителите " - съществуването на единединствен огромен покупател ги принуждава да смъкват цените на своите видеоматериали. В порнографската промишленост към момента се генерират големи облаги. Но най-хубавата инвестиция си остава в технологиите, които разрешават разпространяването ѝ. През XIX век това бяха фотографските ателиета, в среда на XX век - видеокасетите, сега погледите към момента са ориентирани към интернет, а огромният въпрос е кой ще бъде революционният "порно притежател " на бъдещето?

Може би роботите или пък виртуалната действителност? Това, което е несъмнено, е, че ролята ролята на секса в софтуерния развой към момента не е приключена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР