Поредно отлагане на срок в наредба Н-18 за касовите апарати

...
Поредно отлагане на срок в наредба Н-18 за касовите апарати
Коментари Харесай

И бензиностанциите получиха отсрочка за касовите апарати

Поредно отсрочване на период в разпоредба Н-18 за касовите апарати предлага Министерството на финансите.

Този път става дума за основната замяна на електронните системи с фискална памет (ЕСФП) на бензиностанциите, която трябваше да стане до 30 юни. Целта беше да се отстрани опцията за манипулиране на оборота.

Новият период е 31 юли, само че бензиностанциите, които са сключили контракти с разработчици за нови електронни системи с фискална памет (ЕСФП) след 1 април, могат да ги внедрят до 30 септември. Според сектора, представен от в. " Сега ", това са по-голямата част от търговците на горива.

Поредното отсрочване на замяна на касови апарати и софтуера към тях е направено след среща в Министерството на финансите (МФ) с търговци на горива. Те са съумели да убедят министър Владислав Горанов, че регламентираният период е непълен и ще се стигне до затваряне на обекти.

До 30 септември, или с шест месеца, към този момент бе продължен срокът за съблюдаване на условията в Наредба 18 за всички останали компании, регистрирани по Данък добавена стойност, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите. До отлагането се стигна след сериозна опозиция и неодобрение от страна на бизнеса, който и до ден сегашен счита, че има доста проблеми към използването на измененията в Наредба Н-18.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР