Поредните протести в Лондон срещу расизма, част от движението Black

...
Поредните протести в Лондон срещу расизма, част от движението Black
Коментари Харесай

Антирасистки протест в Лондон прерасна в жестоки сблъсъци

Поредните митинги в Лондон против расизма, част от придвижването Black lives matter, прераснаха в вълнения и конфликти с полицията. Това се случи в самия център на английската столица, откакто против протестиращите излязоха контрадемонстранти - над 200 крайнодесни деятели, които бяха решени да защитят паметниците, свързани с колониалната история на Англия. Те оградиха редица скулптури на исторически персони, измежду които и Уинстън Чърчил, които последователи на Black lives matter назовават ксенофоб.

Сблъсъците се случиха на площад "Трафалгар ", където полицията се опита да дистанцира две огромни групи протестиращи. Те започнаха да се замерят с бутилки, камъни, бяха взривени и няколко бомбички. Наложи се намесата на конни служители на реда и униформени с кучета.

Антирасистките митинги се организират в целия свят след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис, Съединени американски щати, който беше задушен от служител на реда при задържане. Във Англия породи напрежение, откакто преди към седмица беше съборена статуята на търговеца на плебеи Едуард Колстън в град Бристъл.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР