Поредни недостойни дебати се състояха в пленарната зала по време

...
Поредни недостойни дебати се състояха в пленарната зала по време
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Обиди на мишки и мишлета в парламента

Поредни недостойни диспути се състояха в пленарната зала по време на дебатите за бюджетните закони.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов назова депутатите от Българска социалистическа партия мишки и мишлета. Това провокира гневната реакцията на социалистите. Те от своя страна нарекоха мишка зам.-шефа на Народно събрание Емил Христов, който водеше съвещанието.

Страстите се нажежиха по време на гневен спор със соцдепутата Георги Свиленски поради глобите за депутатите, отсъствали при поименната инспекцията на кворума по обяд. По предложение на Данаил Кирилов болшинството одобри на изчезналите народни представители да не се признават на превозите разноски, билетите и командировъчните за деня. Кирилов нападна алените, че показват " Визия за България ", отсъствайки от Народното събрание и сякаш без заплати, само че си получават парите за транспортни разноски за това, че са измежду гласоподавателите. Нарушавате правилника, гласувайки проекторешение, което даже не е било обсъждано, скочи Свиленски.

Данаил Кирилов изригна, че депутатите от Българска социалистическа партия се опитвали да надхитрят правилника на Народното събрание и откакто не били в залата, се промъкнали като мишки, с цел да се записват за гласуването на закона. След като 79 народни представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " чуха, че са мишки, Свиленски изиска Кирилов да бъде осъден, съобщи Канал 3. За наказване поради обита настоя и Иван Иванов от левицата.

" Сравняването на народните представители с разнообразни биологични типове е нарушаване на правилника и е неприемливо ", възмути се Иванов.

Зам.-председателят на Народно събрание отхвърли да го направи и бе упрекнат в двоен стандарт. " Наказанието на депутат не е прочувствено, не е това, което всички сме привикнали да виждаме, най-малко за мен ", изясни се Емил Христов от ГЕРБ.

Шефът на правната комисия стана и прикани непринудено да бъде осъден, само че още веднъж не се сдържа и към първата засегнатост по адрес на социалистите добави втора.
" Аз също апелирам да ми определите наказване. Да, не са мишки, а мишлета! ", сподели Кирилов.

" Вие водите не като ръководител на Народно събрание, а като мишка ", контраатакува депутатът от соцгрупата Цветан Топчиев по адрес на Емил Христов.

Намеси се ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева. " Беше направено предложение в залата и аз го подложих на гласоподаване. В момента, в който гласувахме, господин Свиленски попита и изиска противоположна процедура, нямаше по какъв начин да го анулира. Колегите от Българска социалистическа партия - не бяхте в залата! ", обърна се към левицата Караянчева.

" Уважаеми сътрудници, да вървим или да не вървим на работа, е въпрос на персонален, цивилен и честен избор! ", отсече председателката на Народното събрание.

След като абсурдът набра скорост, Кирилов към този момент откровено изиска да бъде осъден и се извини на " сътрудниците от Българска социалистическа партия " за думите си.

" Съгласен съм и одобрявам всяко едно наказване, в това число и премахване ", разкая се Кирилов.

Христов го наказа за оскърбителни думи - по правилника със забележка, откакто неколкократно сподели, че го прави срещу волята.

Цветан Топчиев от Българска социалистическа партия обаче не се извини на Христов за обидата си към него. " Ще го направя в персонален диалог ", сподели социалистът. Христов не одобри с аргумента, че е бил афектиран от трибуната, и наложи същото наказване и на него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР