Поредната структурна реформа тече в БОП- Пловдив, научи TrafficNews. В

...
Поредната структурна реформа тече в БОП- Пловдив, научи TrafficNews. В
Коментари Харесай

Поредна “структурна реформа“ в ГД БОП! Пловдивското звено става Отдел 11

Поредната " структурна промяна " тече в БОП- Пловдив, научи TrafficNews . В края на предходната седмица съвсем целия разполагаем състав на бранша е бил преназначен в особено основана нова конструкция. Извън " борда " са останали досегашният шеф Димитър Александров и още неколцина чиновници. На тях са им препоръчани работни места отвън антимафиотското звено. На този стадий не е ясно кой се остане в системата и кой ще напусне. 
Прочетете още
Основната смяна е името на структурата, която до този миг обединяваше антимафиотите от Пловдив, Пазарджик и Смолян в отдел " Централен ", а в този момент тя ще носи кодовото име " Отдел 11 ". Новият отдел към момента няма шеф, само че съгласно осведомени той ще бъде управляван от сегашният шеф на Трето районно управление (на МВР) Венелин Костов. Според осведомени " кадровик " на БОП-а е не какъв да е, а някогашният шеф на Трето районно управление (на МВР) Никола Симов, който откакто финтира няколко вътрешни инспекции, оглави бранш " Компютърни закононарушения " в дирекцията.

Последната сходна " промяна " в Групово дело БОП беше тъкмо преди една година, по времето на министър Рашков. 

Както постоянно до момента формалната причина за следващата промяна е " оптимизация на работата ", само че в действителност това е най-често потребления метод в Министерство на вътрешните работи за премахване на чиновници, които не желаят да изоставен или да бъдат преместени по своя воля. И защото в случай че няма потвърдено нарушение, даден чиновник не може да бъде отхвърлен, изместен или уволнен без негово единодушие, се прави " структурна промяна " и с няколко бюрократични хватки неуместните се отстраняват. 

По сходен метод преди няколко месеца в ОД Министерство на вътрешните работи -Пловдив бе закрита длъжността шеф на „ Човешки запаси ”. Това стана откакто кадровикът Траян Тодоров получи предложение да освободи стола си за някогашния шеф Димитър Балев, който искаше да напусне директорския пост, само че не и системата. Тодоров, който има 20 години стаж, получил  „ непристойно предложение ” да стане консултант на основния секретар или да премине на по-ниска служба, само че отказал. Излязъл в болнични, което процедурно връзва ръцете на управлението да направи замяната. Налага се да бъде закрита длъжността му и да бъде открита нова, с цел да може Балев да бъде назначен. " Новата " служба обаче е закрита единствено преди два месеца със заповед на предходния министър Бойко Рашков, който я редуцира във всички 28 дирекции. За да го в профил, управлението на ОД МВР  - Пловдив редуцира длъжността шеф – бранш „ Човешки запаси ”  и основават служба шеф на отдел " Административен ", която е безпредметна в системата на Министерство на вътрешните работи. 

В  Админстративен съд Тодоров е обжалвал и съкращаването на длъжността, която е заемал. Делото към момента не е завършило. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР