Поредната благотворителна инициатива на най-младия полицейски синдикат „Централен полицейски синдикат

...
Поредната благотворителна инициатива на най-младия полицейски синдикат „Централен полицейски синдикат
Коментари Харесай

Пловдивски синдикат в МВР с благотворителен жест за първия у...

Поредната благотворителна самодейност на най-младия полицейски профсъюз „ Централен полицейски профсъюз в Министерство на вътрешните работи “ (ЦПСМВР) към този момент е реалност.

За първия образователен ден синдикалистите ще подкрепят с парична сума 16 деца на умряли чиновници от ОДМВР-Пловдив.

Традиционно членовете на ЦПСМВР се сплотяват в задачата да запазят паметта на техните сътрудници, починали и потърпевши при осъществяване на служебния дълг, и да бъдат опора за техните деца. Затова и жестът няма да е финален.

Припомняме, че ЦПСМВР се „ роди “ едвам 2020 година Учредител и ръководител на синдиката е служителят от Трето районно управление (на МВР) в Пловдив Атанас Тафков, който преди този момент оглавяваше сдружение на другия профсъюз – СФСМВР.

Въпреки че няма още навършена година, ЦПСМВР е завел няколко каузи във Върховен административен съд за анулация на Заповеди и Наредби, които постановат рестрикции по отношение на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и опонират на някои съществени права от Конституцията на Република България.

Едни от тях са Наредбата за реподбор на фрагменти и Наредбата за продължителността на нощния труд на полицейските чиновници.

От Управителния съвет на синдиката са провели и неколкократни срещи с политическото управление на Министерство на вътрешните работи, в които са обсъждани опциите за нарастване на лимитите за униформено облекло и храна, защото по данни на Национален статистически институт инфлацията е 33%, а избраните суми не са обновени.

Обсъден е и въпросът за статута на работещите пенсионери, който, съгласно думите на ръководителя на ЦПСМВР Атанас Тафков, е огромен проблем.

Броят на тези чиновници годишно се усилва, което, от една страна, пречи на обновяването на Министерство на вътрешните работи със „ свежа кръв “ на млади фрагменти. От друга, попречва кариерното развиване на останалите и води до дисбаланс в месечното заплащане на чиновници, изпълняващи една и съща активност.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР