Поредна руска атака - поне две ракети поразиха центъра на

...
Поредна руска атака - поне две ракети поразиха центъра на
Коментари Харесай

Русия пак удари жилищна сграда в Украйна - този път в Харков

Поредна съветска офанзива - най-малко две ракети поразиха центъра на град Харков, в Североизточна Украйна, заяви Би Би Си. Една от тях е блъснала жилищна постройка, написа в Телеграм Игор Терехов, кмет на града, представен от Ройтерс.

В кооперацията е избухнал пожар, а ранените в нея по последни данни са четирима, заяви регионалният шеф на Харковска област Олег Синегубов. Петият ранен е охранител в учебно заведение наоколо. Синегубов разгласява и фрагменти от постройката с избити прозорци, а съгласно районната прокуратура нападението е било осъществено с ракети С-300.

Терехов добави, че в центъра на Харков, където са паднали ракетите, не е имало военни: " единствено жилищни региони и цивилни здания, да вземем за пример университет ". Повредена е постройката на Университета за общинско стопанство.

Една от жилищните здания, до които е паднала ракетата, е съществено развалена. На мястото не престават избавителните интервенции.

Междувременно ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин написа в Телеграм канала си, че в Бахмут " към момента се водят яростни борби за всяка улица, всяка къща, всяко стълбище ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР