Пореден взрив от емоции и вълнуващи преживявания предстои на сцената

...
Пореден взрив от емоции и вълнуващи преживявания предстои на сцената
Коментари Харесай

Този петък: Музика на рок легенди звучи в Летния театър в Бургас

Пореден гърмеж от страсти и вълнуващи прекарвания следва на сцената на Летния театър–Бургас в петъчния ден от 20:30 часа, оповестиха от Бургаската опера. Това ще се случи с концертната стратегия „ Симфони мелъди рок “, под палката на маестро Свилен Симеонов, неоспорим любим на публиката.

Събитието е следващо от сполучливото шестнадесето издание на Бургаските музикални празници „ Емил Чакъров “ 2023 година , които минават при предстоящ интерес от страна на многочислена аудитория. Летният музикален фестивал се осъществя от Държавна опера–Бургас, в партньорство с Община Бургас.

Почитателите на рок музиката , чиято въздействена мощ не понижава с годините, ще бъдат заредени с висока доза адреналин по време на концерта на откритата сцена. Вечните рок песни не престават да бъдат обичани на представителите на всички генерации. Атрактивният музикално-сценичен план е едно от провокациите на диригента Свилен Симеонов, прочут със своите майсторски оркестрови тълкования на известни музикални тематики – в латино жанр, аржентинското танго, рок, песни от репертоара на колоси в музикалната просвета на XX век – Бийтълс, Куийн, АББА и други Маестро Симеонов е прочут с присъщата си артистичност и директно другарство с публиката, с която постоянно реализира прочувствен синхрон.

С харизматичното си наличие маестро Симеонов е освен диригент и създател на аранжиментите, приспособени за симфоничен оркестър и рок група, само че и ловък водещ на концертната стратегия. Както постоянно, на сцената на Летния спектакъл в петък той ще съумее да наелектризира пространството към себе си – с помитащата прочувствена вълна на безконечните рок шлагери, които ще бъдат изпълнени с въодушевление, основано от взаимоотношението на диригент, реализатори и аудитория.

Маестрoто е прочут със своя непостижим неналожителен метод на другарство с аудиторията , предавайки настроението, посланията, топлината, темперамента и чувствения заряд на музикалните партитури. Не всяка концертна демонстрация може да се назова събитие. А Свилен Симеонов трансформира концертите под неговата палка в запаметяващ се театър. В края на м. юни т. год. маестро Симеонов, дружно с оркестъра и балета на Бургаската опера, и солистката Ралица Петкова провокираха възторг в Летния спектакъл с концертния театър „ Латино пулс “ – ослепително комбиниране на темпераментна музика, динамичност и пристрастеност. А концертът „ Симфони мелъди рок “ имаше своята блестяща премиера през м. юли 2022 година, когато събра на откритата сцена на остров „ Света Анастасия “ над 300 души екзалтирана аудитория.

На откритата сцена в Приморския парк на Бургас, с присъщата ексклузивност и помитаща буря от страсти на рок музиката , ще прозвучат известните шлагери.

Гарантирано е, че на концерта „ Симфони мелъди рок “ в петък, както на всички музикални събития под палката на маестро Симеонов, ще се получи вълнуваща вечер, съчетаваща прочувствения заряд на рок музиката, която носи виталност, хъс към спазването на жизнеутвърждаващи максими, висок градус на настроението в рискови параметри, почтени за посланията на рок легендите, пресътворени в незабравими песенни заглавия.

Билети за концерта : на касата на Операта, каса „ Часовника “ /работи от понеделник до неделя/, на място – на касата на Летния спектакъл, след 18:30 часа – преди концерта, както и в мрежите на Grabo  и Eventim.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР