Пореден взрив от емоции и вълнуващи преживявания предстои на остров

...
Пореден взрив от емоции и вълнуващи преживявания предстои на остров
Коментари Харесай

Музика на рок легенди звучи на остров "Св. Анастасия" в събота

Пореден гърмеж от страсти и вълнуващи прекарвания следва на остров " Света Анастасия " в съботния ден – 16-и юли, от 21 часа, с концертната стратегия " Симфони мелъди рок " под палката на обичания на бургаската аудитория, и освен – маестро Свилен Симеонов.

 Музика на рок митове звучи на остров Св. Анастасия в събота Музика на рок митове звучи на остров Св. Анастасия в събота Източник: Държавна опера-Бургас
Почитателите на рок музиката, чиято въздействена мощ не понижава с годините, а безконечните рок песни не престават да бъдат обичани на представителите на всички генерации, ще бъдат заредени с висока доза адреналин по време на концерта на откритата сцена.

Атрактивният музикално-сценичен план е едно от провокациите на диригента Свилен Симеонов, прочут със своите майсторски оркестрови тълкования на известни музикални тематики – в стила на латиното, аржентинското танго, рока, песни от репертоара на колоси в музикалната просвета на XX век – Бийтълс, Куийн, АББА и други Маестро Симеонов е прочут с присъщата си артистичност и директно другарство с публиката, с която постоянно реализира прочувствен синхрон.

 Музика на рок митове звучи на остров Св. Анастасия в събота Музика на рок митове звучи на остров Св. Анастасия в събота Източник: Държавна опера-Бургас
С присъщото си харизматично наличие, маестро Симеонов е освен диригент и създател на аранжиментите, приспособени за симфоничен оркестър и рок група, само че и ловък водещ на концертната стратегия. Както постоянно, на сцената на Острова той ще съумее да наелектризира пространството към себе си – както с помитащата прочувствена вълна на безконечните рок шлагери, които ще бъдат изпълнени с въодушевление, основано от взаимоотношението на диригент, реализатори и аудитория.

Маестрoто е прочут със своя непостижим неналожителен метод на другарство с аудиторията, предавайки настроението, посланията, топлината, темперамента и чувствения заряд на музикалните партитури. Не всяка концертна демонстрация може да се назова събитие. А Свилен Симеонов трансформира концертите под неговата палка в запаметяващ се театър.

 Купон на Острова Купон на Острова Източник: Държавна опера-Бургас
На живописната островна сцена в събота – с присъщата ексклузивност и помитаща буря от страсти на рок музиката, ще прозвучат известните шлагери:
" Smoke on the Water " на " Дийп пърпъл ", " We Will Rock You ", " Don`t Stop Me Now ", " Show Must Go On ", " We Are the Champions " и " Bohemian Rhapsody " на " Куийн ", " Mamma Mia " на " АББА ", " Satisfaction " на " Ролинг стоунс ", " Jailhouse Rock " на Елвис Пресли, " Another Brick In The Wall " на " Пинк Флойд ", " The House Of The Rising Sun " на " Енимълс ", " I Love Rock N`Roll " на " Ероус ", " Stairway Тo Heaven " и " Kashmir " на " Лед Цепелин ", " Can`t Buy Me Love " на " Бийтълс ", " Gimme, Gimme " ( " А Man After Midnighht " ) на " АББА " и " Sweet Child O`Mine " на " Гънс енд роузес " и други

Оркестрациите и акомодацията на безконечните рок шлагери за симфоничен оркестър и рок група са на маестро Свилен Симеонов, концертмайстор на оркестъра на Бургаската опера ще бъде Христо Белчев. Солистите, които ще показват известните и обичани рок композиции, са: младата инструменталистка Ралица Петкова – електрическа цигулка – добре позната на бургаската аудитория с сполучливото си присъединяване в концертните спектакли " Латино пулс ", " Аржентинско танго ", " Le grand tango " и други сполучливи планове, неотдавна представяни в Бургас, на остров " Света Анастасия ", крайморската сцена в Царево и др.; Яна Чакалска – вокал, известна на необятната аудитория с сполучливото си присъединяване в известния музикален формат " Гласът на България ", Ясен Зердев – вокал и чудесните музиканти от Джаз групировка " София ".

На концерта " Симфони мелъди рок " в събота, както на всички музикални събития под палката на маестро Симеонов, е обезпечено, че ще се получи вълнуваща вечер, съчетаваща прочувствения заряд на рок музиката, която носи виталност, хъс към спазването на жизнеутвърждаващи максими, висок градус на настроението в рискови параметри, почтени за посланията на рок легендите, пресътворени в незабравими песенни заглавия.

" През 2015 година се зароди концепцията за, взаимен план сред Симфониета София и Денс Формация София с нейната рок група. Обявяваме го като " Rock Symphony ", с цел да обхванем по-широк набор от меломани, само че при аранжирането и акомодацията от клавир за пиано към симфоничен оркестър аз приписвам приоритет на гласоводенето, а при оркестрирането – на симфоничния оркестър, не толкоз на рок групата. Затова и някои от песните съм аранжирал единствено за симфоничен оркестър, без рок група и вокал. В концерта ще предложим забавна симбиоза сред симфоничен оркестър, рок група и вокали с електрическа цигулка и саксофони.

Всичко това ще бъде поднесено по атрактивен и наличен за публиката метод, с къси пояснения от мен към историята на основаването на всяка от песните, със закачки и въпроси към публиката ", споделя в изявление за медиите Свилен Симеонов за плана си, който публиката на Острова ще чуе, види и усети в съботната вечер под звездите.

Билети за събитието, което е в границите на програмата " Купон на Острова " 2022, реализирана за поредна година от Държавна опера – Бургас и Община Бургас, могат да бъдат закупени на касата на Операта, каса " Часовника ", както и в мрежите на Grabo и Eventim. Тръгване за остров " Света Анастасия " – на 16-и юли, събота, в 20.00 часа от Магазия 1 на Морска гара – Бургас.

За Свилен Симеонов, диригент и създател на аранжиментите:
Свилен Симеонов приключва НУИ " Добри Христов " във Варна и ДМА " Проф. Панчо Владигеров " в София със компетентност кларинет. Учи диригентство в АМТИИ в Пловдив и специализира във Виена при проф. Салватор Конде. Диригентската му кариера минава през Оперно-филхармоничното сдружение в Бургас, където е музикален управител и диригент. От 2003 година е основен диригент на оркестър Симфониета София и втори диригент на Operettenbühne Heinz Helberg във Виена. Маестро Симеонов дирижира на най-престижните модерни подиуми в Европа и света, измежду които Берлинската филхармония, Musikverein Wien, Konzertgebau Amsterdam, Victoria Hall Geneva, Suntory Hall Tokio, също в Барселона, Мадрид, Кливланд и други Едновременно с диригентската си работа преподава и води курсове и майсторски класове в София, Сеул – Република Корея, Ханой – Виетнам, Солун и Птолемейда – Гърция, Янгстаун – Съединени американски щати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР