Пореден протест срещу насилието над животни и в защита на

...
Пореден протест срещу насилието над животни и в защита на
Коментари Харесай

Протести в страната: Стоп над терора над животни, ефктивни присъди за насилниците

Пореден митинг против насилието над животни и в отбрана на кучето Мечо се организира в редица градове на страната в неделя следобяд. Участниците настояха за ефикасни присъди за насилниците на животни.
Още по темата
Десетки хора, множеството с домашните си любимци, се събраха на митинга пред Съдебната палата в София в отбрана на кучето Мечо и други животни, станали жертва на населие, съобщи БНР. Целта е да се притегли вниманието на обществото към неработещия Закон за отбрана на животните. Това, което хората желаят, е ефикасни присъди за принуждение над животни.

" Няма ефикасни присъди, няма санкции, по тази причина тези неща не престават ", сподели протестираща жена. И добави: " Животните би трябвало да имат права като хората ".

" Смятам, че е извънредно време в България да проработи на институционално равнище зоополицията като форма контролиране и мисля, че цялото общество би трябвало да застане зад нас ", показа друга протестираща.

 Снимка: Bulphoto

 Снимка: Bulphoto

Десетки излязоха на митинг в отбрана на животните и в Пловдив. Хората се събраха дружно с домашните си любимци пред пощата на основната улица. Те също желаеха ефикасни присъди за всички, които упражняват принуждение над животни. Според протестиращите зоополицията не работи, желаеха година затвор за всеки, който оказва принуждение на животно, тъй като на следващия ден може да посегне и на човек.

Протест в отбрана на животните се организира още в Бургас, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Враца, Сливен, Монтана.

Поредната гражданска акция е предизвикана от случая в средата на ноември, когато бе публикуван запис от охранителна камера, на който се вижда по какъв начин мъж примамва куче с храна, взима го със себе си, а след няколко часа го връща със счупвания и прорезни рани - и го хвърля. Ден по-късно беше арестуван 37-годишният Захари Шулев, а Софийският градски съд го остави в ареста по обвиняване за малтретиране на кучето Мечо. По делото има данни, че това не и първият път, в който Шулев демонстрира особена свирепост към животни. При претършуване в дома му е открита ушна марка и от друго куче.

На митингите през днешния ден бяха събрани подписи в специфична петиция до институциите, която ще внесат в Министерството на вътрешните работи.

 Снимка: Bulphoto

Според уредниците досега 10 000 души са се подписали в отбрана на животните: " Ние сме техният глас! Заедно можем повече! " Не " на насилието над животните! " Не " на бездействието на органите на реда при положение на принуждение над животно! Искаме ефикасни присъди за насилниците на животни! "

Никой не знае с акуратност какви ужасни мъчения е претърпял Мечо. Animal Rescue - София са го приели с две счупвания на крайник, голям брой прорезни рани, охлузвания по краката, които подсказват, че е връзван и малтретиран. Силно уплашен и мнителен към всеки.

" Ако нямахме информацията какво се е случило с него, бихме предположили, че е блъснат от кола. Всъщност, контузиите бяха толкоз тежки, че е мъчно човек да си показа, че някой може да го аргументи и то съзнателно на животно ", споделя Светослав Петров от Animal Rescue - София.

Мечо се възвръща прогресивно. Обича всички, обилно раздава милувки и на непознати. Радва се на храната, на топлото, на грижата. Пътят му ще бъде като на всяко друго куче в приюта - цялостно възобновяване и намиране на допустимо най-хубавия дом. Кандидатите са повече от тези за всяко друго куче без порода.

Случаите на принуждение към животни обаче са всекидневие, следят от Animal Rescue - София. Проблемът, съгласно тях, не би трябвало да се подценява, тъй като насилието през днешния ден може да е към животни, а на следващия ден - към хора. Затова желаят и ограничения.

" Въпреки че сме хора оптимисти, сме се отчаяли, че страната действително ще влезе в ролята си. Тя е мащеха за казуса и за животните. Има доста механизми, които могат да поощрят кастрацията, има доста стъпки, които могат да се подхващат в това да се образоват стопаните на кучета и обществото като цяло ", счита Светослав Петров от Animal Rescue - София.

Според него е нужна и оценка, и разбор на обстановката, която включва информация какъв брой домашни животни има в България, което ще помогне да се вземат верните ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР