Пореден бесен скандал избухна в парламента. Този път причината бяха

...
Пореден бесен скандал избухна в парламента. Този път причината бяха
Коментари Харесай

Жесток скандал в НС. Цялата група на ,,Възраждане“ обсади трибуната: Вън! Спрете да говорите

Пореден гневен скандал избухна в Народното събрание. Този път повода бяха пристрастеностите към прекратяването на концесията на Лукойл на пристанище „ Росенец “. Оказа се, че това може да се случи дефинитивно единствено два дни, откакто предлагането беше направено от водачите ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи в сряда и бе признато на първо четене по-рано през днешния ден.
След като Народното събрание гласоподава законовата смяна на първо четене, от Движение за права и свободи предложиха да бъде гласувано и на второ дефинитивно.
Повод за абсурда стана отхвърли на председателстващата съвещанието Росица Кирова да даде думата на Николай Дренчев от „ Възраждане “ за процедура.
Вместо това тя прикани Хамид Хамид от Движение за права и свободи да прочете отчета на икономическа комисия за прекратяването на концесията на „ Лукойл “. Хамид стартира да чете, само че от „ Възраждане “ наобиколиха трибуната и се опитваха да го пресечен, предава novini.bg.
Пред това хората на Костадинов възнегодуваха от обстоятелството, че Росица Кирова позволи до второ четене прекратяването на концесията и не взе поради думите на Цончо Ганев, че „ Възраждане “ има желание да внесе промени сред първо и второ четене.
Това накара цялата парламентарна група на „ Възраждане “ да скочи на крайници и да отиде до трибуната, с цел да не разреши на Хамид Хамид да се изкаже. Според „ Възраждане “ по този начин жестоко се показвал парламентаризмът.
„ Вън, нищо няма да четеш “, „ Искаме процедура “, „ Спрете да говорите “, викаха депутатите на Костадинов. Росица Кирова се опита да ги усмири, само че безрезултатно. „ Моля ви, седнете си по местата. Веднага след господин Хамид ще дам думата на господин Дренчев за процедура “, разгласи няколко пъти тя.
Хамид Хамид продължаваше да чете, само че нищо не се чуваше и разбираше, тъй като депутатите от „ Възраждане “ не спираха да викат и крещят. В последна сметка Хамид прочете отчета, само че това не успокои хората на Костадинов.
Впоследствие Дренчев отстъпи правото си на изявление на водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.
„ Това, което се случва тук в това Народно събрание, минава всевъзможни граници. Че не е национално, е ясно. Че е сбирщайн – също е ясно. Защо изнасилвате брутално правилника?
Нали в страната има и други адвокати. Не са единствено тези в Народно събрание. Ще вземете нелегално решение. Това, което вършиме, като представител на болшинството – обърна се той към Росица Кирова -, не ви прави чест. Има и други съдилища, Конституционния съд. Това, което вършиме сега, е прострелване в крайници за следващ път. Освен в случай че не сте купили или уплашили Конституционен съд, или американският дипломат не е ходил да приказва там “, вбеси се водачът на „ Възраждане “.
„ Истината е, че такива противозаконни решения унищожават легитимността на страната. Унищожихте държавността за следващ път. Срамната коалиция на Политическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ, които имат най-големия опит в ръководството на страната.
Тази срамна коалиция унищожава българската държавност. Срам за тези хора. За Политическа партия гласоподаваха хора, които бяха срещу ГЕРБ и Движение за права и свободи, а в този момент те са изтривалката на ГЕРБ и Движение за права и свободи.
По-голям позор за Народно събрание надали има. Такова всеобщо потъпкване на закони, устав, Конституцията, надали сме виждали “, продължи Костадинов.
„ Искахме процедура, Дренчев половин минута си държа ръката, а вие дадохте думата на Хамид Хамид. На базата на какво? Това е неуместно и не трябва да се позволява. Защо толкоз брутално погазвате законите, какъв е този зверски жесток фашизъм?
Това нещо би трябвало да бъде спряно. Вие забравяте ли какво се случва в страната в последните години? Ще изкарате хората на улицата. На Политическа партия и Демократична България на тях ще излязат личните гласоподаватели, които ще ги плюят по улиците поради слугинажа на Движение за права и свободи и ГЕРБ. Не погазвайте законите, не погазвайте Конституцията “, предизвести остро водачът на „ Възраждане “.
„ Превръщате България в подигравка на страна, а Народно събрание в позорно “, бе безапелационен Костадинов.
Отговорът от заместник-председателя на Народно събрание не закъсня. „ Още преди да беше завършило второто прегласуване Хамид бе вдигнал ръка, Дренчев бе втори “, сподели тя.
След това поради безредиците в зала, депутатите още веднъж прекъснаха краткотрайно работата си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР