Поразяването на руската подводница Ростов на Дон“ при украинската атака

...
Поразяването на руската подводница Ростов на Дон“ при украинската атака
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украинският удар срещу руския Черноморски флот подкопа контрола на Русия в Черно море

Поразяването на съветската подводница „ Ростов на Дон “ при украинската офанзива от 13 септември съществено е влошила способността на Русия да управлява обстановката в Черно море. Това се споделя в разбор на английското разузнаване, представен от Униан.

Сутринта на 13 септември украинските сили удариха с ракети кораборемонтния цех в Севастопол, който прави поддръжката на Черноморския флот на съветската войска. Освен подводницата „ Ростов “ беше изумен и десантният транспортен съд " Минск ", който съгласно експертни оценки е на практика погубен.

" Загубеният " Ростов " – една от четирите подводници на съветския Черноморски флот, способни да изстрелват крилати ракети – изигра значима роля в нанасянето на удара против Украйна и за разширение на въздействието на Русия в Черно море и Източното Средиземноморие ", - означават английските специалисти.

Те показват, че въпреки съветското военно министерство да се пробва да омаловажи провалите, има удостоверение, че " Минск " е " функционално опустошен ", а " Ростов " е " получил пагубни повреди ".

Опит за поправяне на " Ростов " би парализирал способността на Русия да обслужва механически флота си, считат от английското разузнаване.

„ Всеки опит да се върне подводницата в строя евентуално ще отнеме доста години и ще коства стотици милиони долари. Съществува действителна възможност комплицираната задача по изваждане на отломките от сухите докове да ги изведе от употреба за доста месеци. Това би сложило Черноморския флот пред сериозен проблем с поддръжката и техническото обслужване. " – се споделя в разбора.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР