Поразеният руски десантен кораб Оленегорский горняк повече няма да се

...
Поразеният руски десантен кораб Оленегорский горняк повече няма да се
Коментари Харесай

Русия е планирала десант в Украйна с поразения кораб Оленегорский Горняк

Поразеният съветски десантен транспортен съд " Оленегорский горняк " повече няма да се върне на нормалното си място на базиране, заяви организация Униан с позоваване на представителя на Военноморските сили на Украйна Дмитро Плетенчук.

Корабът е част от Северния флот на Русия, само че беше трансфериран в Черно море, с цел да взе участие във военните дейности против Украйна.

През нощта против 4 август в съветското пристанище Новоросийск избухнаха мощни гърмежи в резултат на офанзива с морски дронове. По-късно беше обявено, че в Черно море е изумен огромният десантен транспортен съд " Оленегорский горняк ", като имаше подозрения, че той може да потъне.

Същия ден Плетенчук разяснява, че ВСУ не стоят зад офанзивата, само че фактически има информация, че плавателният съд е развален.

Към момента няма достоверна информация какво е точното му положение.

Дмитро Плетенчук отбелязва, че Русия е възнамерявала с този транспортен съд да извърши десант на украинския бряг.

" Той е от Северния флот, беше измежду тези огромни кораби, които Русия трансферира в акваторията на Черно море, с цел да организира десантни интервенции на нашето южно крайбрежие. Но има убеденост, че той повече няма да се върне в Северния флот. " – означи представителят на украинските Военноморски сили.

В мрежата бяха оповестени фрагменти от офанзивата, поразила " Оленегорский горняк ".В част от видеото проличава, че десантният транспортен съд е сензитивно накривен към левия си ръб и е съпровождан от близко от други съветски кораби в опит да бъде доведен до кей.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР