Порасналото приемно дете Валя вече има свой собствен чисто нов

...
Порасналото приемно дете Валя вече има свой собствен чисто нов
Коментари Харесай

След репортаж по bTV: Благотворителен ремонт на жилище на момиче от приемна грижа


Порасналото приемно дете Валя към този момент има собствен личен чисто нов дом – общинско жилище, ремонтирано от нейната приемна майка Цвети и доброволци в платформата „ Приятели, помагайте “ на Лео Кадели.

През ноември 2021 във кино лентата „ Приемна любов до безкрайност “ от поредицата BTV Репортерите Виктория Готева и операторът Петър Стоев описаха историите на няколко младежи, които са живеели при приемни родители.

След като навършват пълноправие обаче за тях приемната грижа завършва - техните приемни родители не получават пари от страната, с цел да се грижат за тях. Така пред младежите изниква въпросът какво да вършат с живота си – да работят ли, да учат ли…

Една от историите във кино лентата е за Валя и нейната приемна майка Цвети. След края на приемната грижа Цвети продължава да се грижи за Валя като за своя лична щерка, само че към този момент със лични средства, с цел да може Валя да учи и да се развива в областта на медицината.

Така Цвети договаря общинско жилище за Валя. То обаче е в извънредно положение и не е уместно за живеене.

След излъчването на „ Приемна любов до безкрайност “ положителни хора, които желаят да оказват помощ на Валя са изпратили видеото на Лео Кадели, който провежда стотици благотворителни акции през последните години.



Стартирана е акция. Доброволци се включват в самодейността и по този начин през месец май 2022 година с общи старания те ремонтират жилището.



Така Валя към този момент има собствен личен дом, в който да продължи живота си като огромен човек.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР