Поради увеличаването на случаите на грип и остри респираторни заболявания

...
Поради увеличаването на случаите на грип и остри респираторни заболявания
Коментари Харесай

МБАЛ Бургасмед с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник

Поради увеличението на случаите на грип и остри респираторни болести измежду учениците и децата в предучилищна възраст в района на Бургас, МБАЛ „ Бургасмед “ афишира от 24 януари до края на март безплатни профилактични прегледи в Детския наложителен кабинет, които ще се правят всеки вторник от 12:00 до 14:00ч.

За безплатните прегледи е наложително авансово запазването на час  непосредствено на регистратурата на „ Бургасмед “ или на телефони 0892 222 525 и 0892 222 800.

Д-р Христо Иванов, шеф на Детско поделение в МБАЛ " Бургасмед " насочва съвет към родителите, в случай че детето им не се усеща добре и вдигне температура, усеща болки в тялото, или гърлото му се зачерви - да не изчакват, а да създадат консултация с доктор, тъй като и леките неразположения могат да дадат затруднения.

Той също предлага учениците да употребяват маски в градския превоз и в пространства, където се събират доста хора. Педиатърът напомня, че персоналната хигиена е доста значима за предпазването от вирусни инфекции и приканва родителите да приучават децата постоянно да мият ръцете си.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР