Поради международната ситуация около Украйна нашата страна, като принос за

...
Поради международната ситуация около Украйна нашата страна, като принос за
Коментари Харесай

Япония забрани доставките на самолети, строително оборудване и играчки за Русия

" Поради интернационалната обстановка към Украйна нашата страна, като принос за решаването на този проблем и установяването на мир, реши да наложи възбрана за артикули, които укрепват промишлената база на Русия. В сходство с това през днешния ден бяха направени частични промени в указите за външна търговия с експортни артикули. Мерките ще влязат в действие от 7 април ", съобщи министерството на своя уеб страница.

 

Забраната обгръща да вземем за пример такива въздухоплавателни средства като балони, делтапланери, хеликоптери, самолети и елементи за тях, както и галактически апарати и ракети носители. Разделът за играчките включва триколки, скутери, колички с педали, детски колички за кукли, кукли и комплекти за моделиране.

 

Забраната за експорт обгръща също по този начин стомана и стоманени артикули, алуминий и алуминиеви артикули, парни котли и елементи от тях, ковашко съоръжение, генератори, транспортни средства и елементи от тях, оптични нишки и оптични кабели, измервателни уреди, аналитични уреди, прецизни уреди и елементи за тях, бинокли, съоръжение за въздушна снимка, играчки.

 

Документите заемат общо 35 страници, в това число обясненията към този пакет за експортни наказания и детайлности за стоките.

 

Като цяло Япония е оповестила наказания против общо 987 души от Русия, в това число 304 души от новите райони и Крим, 129 организации, 12 банки, и е наложила възбрана за експорт от Япония на 357 организации, сдружения и институции, свързани с защитата, след налагането на глобите.

 

Токио също по този начин забрани износа за Русия на полупроводници, съоръжение за рандеман на нефт, първокласни артикули (скъпоценни камъни, безценен алкохол, първокласни автомобили), квантови компютри и 3D принтери. Бяха неразрешени нови вложения и някои финансови услуги. Имаше и възбрана за импорт от Русия на злато, металорежещи машини, някои типове дървесина и водка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР