Поради големия интерес и бързото изчерпване на билетите за премиерата

...
Поради големия интерес и бързото изчерпване на билетите за премиерата
Коментари Харесай

Поради огромния интерес спектакълът Сирано дьо Бержерак с Камен Донев отново ще бъде представен на бургаска сцена

Поради огромния интерес и бързото привършване на билетите за премиерата през февруари на спектакъла " Сирано дьо Бержерак “, той още веднъж ще гостува в Бургас.

Постановката ще се играе на 30 март от 19.00 ч. в зала " Тончо Русев " на Културен дом НХК. Билетите са пуснати в продажба на касата на " НХК.

Повече от век историята на Сирано вълнува света. Поднесена в брилянтен стих, който в превода на Веселин Ханчев и театралната версия на режисьора Стоян Радев резервира както свежестта на хумора, по този начин и хубостта на авторовото слово, пиесата на Едмон Ростан оживява на сцената на зала " Тончо Русев " на Културен дом НХК.

В музикалната среда на композитора Славчо Николов и атмосферата на художника Никола Тороманов, ще забележим актьорите: Луизабел Николова, Ясен Атанасов, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Асен Кобиларов и Ели Колева, както и абитуриенти от Театрален лицей " Любен Гройс ". В яркия облик на Сирано – безпардонния присмехулник с убийствено саркастични попадения за тези, които си ги заслужават, само че и с красива поетична душа, скрита зад маската на самоиронията, публиката ще види Камен Донев – артист, който тя доста добре познава и обича. Сюжетът на пиесата ни придвижва в XVIIвек. Историята стартира през 1640 година и приключва 1655 със гибелта на Сирано (Камен Донев). Той е утвърден лиричен гений, кадет от френската войска, който всички ценят поради острото възприятие за правдивост, неподкупността, усета към театъра и сприхавия манталитет. Малцина дръзват да кажат нещо против него, тъй като е най-хубавият фехтовач в Париж и драговолно влиза в битки, даже съперниците да са доста повече. Но пред братовчедка си Роксана (Луизабел Николова), в която е безнадеждно влюбен, той е благ и занимателен, сърдечен другар. Безстрашният кадет не смее да разкрие възприятията си. Причината за това е огромният му нос. Външната грозотия контрастира с нежните пориви на поетичната му душа. Един ден Роксана споделя на Сирано, че се е влюбила и по подигравка на ориста нейният избранник – Кристиян дьо Ньовилет (Ясен Атанасов) е хубав млад боец, причислен в неговото отделение. Кавалерството на Сирано го задължава да извърши молбата й и да покровителства младежа. Кристиян му споделя своята нерешителност да поддържа връзка с Роксана, която е доста по-умна от него. Тогава Сирано подписва странна договорка, предлага да му " заеме красноречието си “ и стартира да написа писма до своята братовчедка, които Кристиян подписва. Именно тези писма пленяват въображението на Роксана, само че тя от самото начало счита Кристиян за индивида, с който поддържа връзка. Но в нея е влюбен и богатият и авторитетен граф Дьо Гиш (Георги Къркеланов)— пълководец на полка, където служат Сирано и Кристиян. За да я избави от домогванията на рубрика, Сирано самичък урежда светкавичния ѝ брак с Кристиян, само че на бойното поле младежът доста скоро умира, а с него и тайната на Сирано. Роксана постъпва в манастир. Сирано я посещава, само че в никакъв случай не разкрива истината за огромната ѝ обич. " Останал неотстъпчив пред подлостта, лъжата, завистта, компромиса, парата ", Сирано посреща гибелта от вражеска ръка с високо вдигната глава. Едва в този сюблимен и по едно и също време драматичен миг, боготворената от него жена схваща кой е нежния стихотворец, завладял вечно сърцето й. Сирано – един сантиментално приповдигнат воин, който нехае за благосъстояние и без да се преценява с престижи следва своя път, жертва персоналното си благополучие в името на по-висок блян.

Постановката ще се играе на 30 март от 19.00 ч. в зала " Тончо Русев " на Културен дом НХК. Билетите са пуснати в продажба на касата на " НХК.

За резервация и повече информация тел.0894/898-098-Маруся Русева-организатор /Арт ателие/
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР