Популярното предаване по БНТ - Вяра и общество на Горан

...
Популярното предаване по БНТ - Вяра и общество на Горан
Коментари Харесай

Кошлуков спира още едно от смислените предавания по БНТ

 Популярното предаване по Българска национална телевизия - " Вяра и общество " на Горан Благоев ще бъде спряно. За това осведоми самият Горан Благоев. Повторения на определени издания на " Вяра и общество " са изведени от лятната скица на Българска национална телевизия. Това е станало без Благоев да бъде осведомен.

Вижте коментара на Горан Благоев във Facebook:

Уважаеми фенове,

Току що-разбрах, че без никакво предизвестие програмният шеф на БНТ-1 Ивайло Огнянов е свалил от програмната скица на националната телевизия летните повторения на " Вяра и общество ". До в този момент, години наред, заради потребност от икономии Българска национална телевизия излъчваше на запис сборни издания на предаването. Така беше планувано и през тази година. Съгласно отпуснатия ни бюджет за второто тримесечие " Вяра и общество " завърши оргиналните си предавания на 6 юни, след което трябваше да стартира излъчването на летните повторения - 13 на брой до 5 септември. Екипът стартира да ги приготвя и на този стадий съвсем всички издания са пред завършване, а някои са изцяло подготвени.

И защото постоянно сме се опитвали да ви предлагаме разнообразна тема и тази година методът ни беше да създадем сборни летни повторения, като комбинираме разнообразни тематики от разнообразни излъчвания, в това число и като се съобразим с празничните дни през лятото - т.е. да не повтаряме излъчвания 1:1. Така, на вас, нашите фенове, щяхме да предложим 11 сборни летни повторения и единствено 2 повторения на цели излъчвания.

За страдание, като изпълнителен продуцент и създател на предаването аз по никакъв метод не бях известен за инцидентното решение на програмния шеф на БНТ-1 Ивайло Огнянов. Прави усещане, че от лятната скица на Българска национална телевизия в съботно-неделната стратегия единственото свалено предаване е точно " Вяра и общество ". Имам съображение да считам, че това е началото на неговият край и от есента то надали ще бъде върнато в ефира на Българска национална телевизия.

Недоумявам по какъв начин е допустимо да се постъпва по този непрофесионален, неточен и лицемерен метод с предаване, което има своята 15 годишна история и даже бе давано за образец от господин Емил Кошлуков при първото му кандидатиране за поста общоприет шеф на Българска национална телевизия??? Надявам се, че причина за свалянето му от ефир не е последното оргинално предаване на " Вяра и общество " от 6 юни, когато сериозно бяха коментирани настоящи тематики върху връзките държава-църква в България и което предаване имаше невероятната поддръжка на феновете и впечатляващ рейтинг???

Досега, по разнообразни пътища, импровизирано, получавах сигнали, че " Вяра и общество " ще бъде свалено от ефира на Българска национална телевизия и това, както виждаме се случва - отново споделям, без претекстове и без предизвестие. Кой има изгода от това??? Със сигурност не и свободата на словото, за която хора като господин Емил Кошлуков настояват, че са се борели преди 30 години. За страдание 30 години по-късно Българя е на 111 място по независимост на словото, за какво господин Кошлуков???
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР