Популярността на Володимир Зеленски пада и той ще плати за

...
Популярността на Володимир Зеленски пада и той ще плати за
Коментари Харесай

Телеграф за конфликта Кличко - Зеленски: Президентът ще плати за грешките си, като загуби властта

Популярността на Володимир Зеленски пада и той ще заплати за грешките си, като в последна сметка загуби властта, написа английският " Дейли телеграф ", като цитира думите на кмета на Киев Виталий Кличко в давани от него изявленията. Кличко счита Зеленски за все по-изолиран и автократичен.

" Хората виждат кой е ефикасен и кой - не. А имаше и има доста упования. Зеленски заплаща за грешките, които е направил ", споделя Виталий Кличко в изявление за швейцарския новинарски уеб страница " 20 минути ", преава БНР.

Бившият международен първенец по бокс в тежка категория, който е кмет на Киев от 2014 година, е политически съперник на Зеленски, само че мненията му отразяват възходящото неодобрение от президента след 21 месеца война и несполучлива контраатака, подкрепяна от НАТО, разяснява " Дейли телеграф ".

Проучванията на публичното мнение в Украйна демонстрират, че както поддръжката за сраженията против Русия, по този начин и поддръжката за Зеленски е спаднала, макар че към момента е над 60 %, прецизира изданието.

Кличко упреква Зеленски, че е пренебрегнал предизвестията за съветската инвазия през февруари 2022 година, което, съгласно него, съвсем е разрешило на съветската войска да превземе Киев.

Кличко също така приписва заслугата на локалните чиновници, а не на централното държавно управление, за задържането на съветските офанзиви през първите няколко седмици от войната.

Той добавя, че Киев би трябвало да се пази още веднъж против талази от офанзиви на съветски дронове, които са ориентирани към енергийната инфраструктура на града.

" Дейли телеграф " цитира също немското издание " Дер Шпигел ", за което Кличко е споделил, че Зеленски е станал изолиран и че те в никакъв случай не се срещат, макар че офисите им са на няколко минути пешком един от различен.

Посочва се още, че предишния месец Олексий Арестович, някогашен консултант на президента, е декларирал, че е време да се стартират диалози с Кремъл за преустановяване на войната.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР