Популярни британски актьори, бизнесмени и политици, включително действащи депутати, започнаха

...
Популярни британски актьори, бизнесмени и политици, включително действащи депутати, започнаха
Коментари Харесай

Звезди поискаха нов референдум за Брекзит

Популярни английски артисти, предприемачи и политици, в това число настоящи депутати, започнаха акция за нов референдум за Брекзит след приключването на договарянията сред Лондон и Брюксел, съобщи Военновъздушни сили.

Днес се състоя първата акция от акцията - в лондонския регион Камдън, в северната част на английската столица. Тя събра към 1200 души.

Актьорът Патрик Стюарт съобщи, че в случай че народът гласоподава срещу договореностите за Брекзит, Англия би трябвало просто да остане в Европейски Съюз. По думите му, изискванията при излизане от общността са се оказали напълно друго от картината, показана от последователите на Брекзит по време на пропагандната акция.

По-рано и ръководещите консерватори, и лейбъристката съпротива изключваха опцията за още един референдум.



Кампанията "Народно гласоподаване " упорства последната дума за това дали Англия да напусне или да остане в Европейски Съюз, да бъде на гласоподавателите, а не на депутатите.

На допитването, извършено през юни 2016 година 51.9% от участвалите във вота британци гласоподаваха за излизане от общността, а 48.1 на 100 се оповестиха срещу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР