Популярната американска верига кафенета Starbucks ще повиши цените в менюто

...
Популярната американска верига кафенета Starbucks ще повиши цените в менюто
Коментари Харесай

Starbucks вдига цените в менюто си заради инфлацията

Популярната американска верига кафенета Starbucks ще увеличи цените в менюто си през 2022 година и ще понижи някои разноски, с цел да компенсира растящите средства за труд и артикули, предава Reuters. Нарастващият брой случаи на инфектирани с Covid-19 накара компанията да намали оценките си за облага тази година.

Компанията остана под оценките на анализаторите с облагата и сравнимите продажби за тримесечието, откакто бързоразпространяващият се Омикрон вид докара до закъснение в отварянето на офисите.

Заради инфлацията заведенията заплащат повече за всичко – от опаковки до транспортни услуги, показват от Starbucks. Американската компания е една от многото, която поради неналичието на работна ръка, поради пандемията, увеличи заплащането на чиновниците си и „ това перо също оказва въздействие “.

Starbucks регистрира облага от 72 цента на акция, до момента в който прогнозите на Wall Street бяха за 80 цента. Компанията ревизира упованията си за растежа на поправената облага на акция за 2022 година до 8-10% от най-малко 10% по-рано.

Когато вълната на Омикрон стартира, инфлационните разноски и дефицитът на чиновници се ускориха, много над нашите упования “, съобщи основният изпълнителен шеф Кевин Джонсън в диалог с вложителите.

След като увеличи цените в менюто си през октомври, веригата възнамерява още веднъж да ги усили през 2022 година и да понижи разноските за маркетинг и промоции, сподели Джонсън.

Starbucks не конкретизира кои артикули ще са с по-високи цени.

Глобалните сравними продажби са се нараснали с 13% през първото фискално тримесечие до 2 януари на годишна база, съобщи Starbucks, до момента в който анализаторите, интервюирани от Refinitiv IBES, чакаха растеж от 13.2%.

Продажбите на кафенетата отворени преди най-малко година в интернационалното поделение са намалели с 3%, отразявайки спад от 14% в Китай. Анализаторите чакаха растеж от 0.5% на интернационалния сегмент.

Общите чисти доходи са нарастнали с 19% до 8.1 милиарда $, като упованията на анализаторите бяха за 7.95 милиарда $.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР