Попово отбеляза днес 144 години от Освобождението на града. Проявите

...
Попово отбеляза днес 144 години от Освобождението на града. Проявите
Коментари Харесай

Попово отбеляза 144 години от Освобождението на града

Попово означи през днешния ден 144 години от Освобождението на града. Проявите във връзка годишнината са почнали в храм " Св.Архангел Михаил " с отслужване от ставрофорен иконом Валентин Лазаров - архиерейски наместник на Поповска духовна околия на заупокойна молитва в памет на починалите, осведомят от общинската администрация.

Поповчани означават годишнината и напомнят датата 15 януари - остарял жанр, 27 януари - нов жанр. С тогавашното нахлуване на съветските войски от Източния отряд, командван от генерал-адютант княз Александър Дондуков-Корсаков, Попово и Поповският край дефинитивно са освободени. Възкресявайки величавите моменти от историята на Попово, присъстващите са били осведомени с паметните събития.

С венци и цветя управлението на Община Попово, общинските съветници от Общинския съвет, както и възпитаници, са отдали своята респект и поклонение пред паметниците на майор Николай Князев, на поручик Павел Льовович Татянин и на шестима съветски бойци, издигнати в двора на църквата.

Почетният часовой, предан пред паметниците на починалите за свободата на Попово войни, е изпълнен от членове на Регионален клон " Таньо челник " - Попово към Национално сдружение " Традиция ", показват от администрацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР