Поп певицата Дарина Йотова-Дара влезе В час по интелектуална собственост“

...
Поп певицата Дарина Йотова-Дара влезе В час по интелектуална собственост“
Коментари Харесай

Дара влезе „В час по интелектуална собственост“ (СНИМКИ)

Поп певицата Дарина Йотова-Дара влезе „ В час по интелектуална благосъстоятелност “ в Италианския колеж.

Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) избра Националния образователен комплекс за следващата спирка от просветителната си акция поради необятния набор на изучаваните там изкуства – от дърворезба, живопис и керамика до музика, балетна хореография и фолклор.

„ Започнах да разбирам какъв брой са значими правата за мен и бъдещето на всеки актьор, когато с изключение на парите от участия започнах да получавам отчисления от всички типове употребения на мои песни и осъществявания – от цифрово разпространяване, от продажба на дискове, от обществено осъществяване и лъчение. Има доста надарени деца, които мечтаят да се занимават с музика, както аз мечтаех. Тук съм да им кажа да си гонят фантазиите и да не се отхвърлят, само че и да им дам знак, че незнанието не води до на никое място “, показа Дара.

Разговорът за цената на креативните артикули и смисъла да печелиш от всичко, което създаваш с мозъка си, бе извършен от музикалния продуцент Станислава Армутлиева.

В първата половина от часа тя сподели кои са главните звена на музикалната промишленост, що е то авторско право и за какво би трябвало да го познават, в случай че мечтаят да трансфорат гения си в кариера.

„ Срещата с вас е доста значима, тъй като вие ще определяте на какво ще наподобява бъдещето за създателите у нас. Реалността сега е следната - българинът обича музиката, само че не е привикнал да заплаща за нея. Въпреки това поговорката „ Музикант къща не храни “ е надълбоко неправилна – храни, стига да бъде задоволително твърдоглав, надарен и подсилен от мощен екип. Не се опасявайте да създавате изкуство! Дръжте се за правата си, тъй като те са плътта на вашето креативно бъдеще! “, показа Саня Армутлиева.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР