Понятието третият пол все повече навлиза в живота ни, но

...
Понятието третият пол все повече навлиза в живота ни, но
Коментари Харесай

Третият пол - естествено състояние, или отклонение?

Понятието „ третият пол ” от ден на ден навлиза в живота ни, само че с цел да решим дали да го примем или не, първо би трябвало да има съществени научни проучвания, счита психиатърът от болница „ Св. Марина ” проф. доктор Христо Кожухаров. При някакъв тип отклоняване е редно да се откри какъв пол желае да бъде съответният човек и като какъв се възприема.

Причините за половите девиации могат да се търсят в детството, само че не постоянно нескрито излизат такива, акцентира психиатърът. Според него на такива хора би трябвало да се окаже профилирана помощ, с цел да открият своята половост. Според проф. Кожухаров, не е редно на децата да се дава правото сами да дефинират пола си.

При половите разстройства от една страна можем да приказваме за биологичен проблем. Има хора, които още с раждането си и в следствие в развиването си усещат в себе си друга ориентировка, изясни проф. доктор Риналдо Шишков – психотерапевт в болница „ Св. Марина ”.

Нашите инстинкти са свързани с продължение на рода. Когато половото държание е назад на естественото, това не се приема за норма, уточни експертът. По негови думи, аргументите за половите девиации би трябвало да се търсят обратно в претърпяното. За някои пък те са по-успешният вид на обществен живот.

Хората с друга половост имат право да желаят да бъдат признати като равностойни и равнопоставени, счита проф. Шишков.

Според персоналното мнение на доктор Шишков, израстването и възпитаването на дете в гей двойка не би му се отразило в позитивна посока. Въпросът има честен, обществен и политически темперамент, добави психиатърът. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР