Понякога трагедиите раждат и герои – спасителите от Рояк ще

...
Понякога трагедиите раждат и герои – спасителите от Рояк ще
Коментари Харесай

Трагедиите раждат и герои: Спасителите от Рояк ще бъдат наградени

Понякога нещастията раждат и герои – спасителите от Рояк ще бъдат наградени. България скърби и за деветте жертви на пожара в дом за възрастни във варненското село Рояк. За часове дарителска акция събра всичко належащо за евакуираните жители на дома.

Девет души починаха в понеделник в старческия дом, само че 48 други бяха избавени. Това се случи посредством и на локални хора от селото. Те първи идват на мястото след възникването на пожара и оказват помощ за евакуацията на възрастните жители.

Срещаме ви с три млади момчета, спасявали хора от пламъците.

В понеделник вечерта, когато избухва пожарът, Октай, Мерт и Селим са по домовете си. „ Видяхме пламъците, слязохме и започнахме да оказваме помощ “, споделя Октай.

Младежите идват пред горящия старешки дом преди пожарникарите. И въпреки да са стъписани от гледката и писъците за помощ, даже не се замислят – впускат се измежду гъстия дим дружно с още няколко локални поданици

„ Започнахме да изкарваме възрастните хора, тъй като не можеше да ги оставим “, споделя Мерт.

Момчетата считат, че е невероятно при сходен случай човек да стои безучастно на протичащото се. Затова и не се усещат като герои.

„ Нямаше по какъв начин да не влезем, нямаше по какъв начин да гледаме в профил и влязохме да спасим хората “, споделя Селим.

„ Много съм удовлетворен. Те всички се включиха, съвсем цялото село, които имаха опция, се включиха да оказват помощ кой с каквото може “, споделя кметът на село Рояк Мехмед Кодран.

Кметът на община Дългопол разгласи, че момчетата ще бъдат наградени финансово за проявената храброст.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР