Понякога, поради различни причини, хората не могат да се нагърбят

...
Понякога, поради различни причини, хората не могат да се нагърбят
Коментари Харесай

По-нетрадиционните домашни любимци, които да ви зарадват

Понякога, заради разнообразни аргументи, хората не могат да се нагърбят с домашни любимци като кучета и котки. Дали поради огромната отговорност, поради алергии или други аргументи, няма значение. Това обаче не значи, че не можете да си внесете наслада в всекидневието с някое по-нетрадиционно животинче, за което да се грижите.
Прочетете още
Ето няколко свежи хрумвания:

Рибки

Когато взех рибки на щерка ми, мислех, че това е най-скучният и незанимателен домакински любим. Оказа се, че напълно не е по този начин. Тези водни жители имат собствен живот и когато ги наблюдаваш по-дълго време, си даваш сметка, че аквариумът е дом, в който се правят всевъзможни неща. Понякога се гонят, различен път спят (застанали неподвижно съвсем по дъното), а когато тръгнеш да им сипваш храна, се събират съвсем всички на повърхността, като някои даже отварят уста. Изключително забавно и занимателно може да бъде за малко дете, а за вас тази водна „ простор “ ще носи същинско успокоение. Да седнеш край аквариума да четеш книга е едно от найрелаксиращите и приятни неща, които могат да ти се случат вкъщи. Като всички други, и тези животни се нуждаят от грижа- от „ обзавеждане “ на аквариума, от помпа за въздух и радиатор за водата. Не звучи по никакъв начин просто, само че в случай че първоначално прочетете задоволително по въпроса и извършите аквариума по всички правила, след това ще ви бъде относително елементарен за поддържане. Още повече, че не постоянно се нуждаете от радиатор и даже помпа. Единствено естественото озеленяване е строго препоръчително- освен, с цел да бъде по-красиво, а и с цел да не умират рибки от изкуствените пластмасови растения, които сте потопили вътре. Някои от тях изпускат бои и нездравословни субстанции (макар и да с продават като безвредни) и преди да сте се усетили, рибките стартират да се разболяват и да умират. Друго „ изискване “ е да започнете с малко и лесни за гледане рибки. После сами ще прецените дали да ги увеличите. Ако пък желаете нещо напълно малко и скромно, вземете си единствено две златни рибки или даже единствено една бета. Бетите са доста красиви, а златните стават много големички. На всяко дете би му било забавно и би показало грижа, тъй като тук тя е минимална. Единствено чистенето на аквариума ще е ваша грижа, само че не е мъчно и два пъти месечно се претърпява.

Костенурки и гекони

И в случай че въпреки всичко не сте измежду феновете на рибите, които не можете да докосвате, а вашето дете държи да гали домашния си любим, вземете си сухоземна костенурка. Те живеят в действителност много- над 50 години и са рядко разболяващи се животинки. Да ги гледате по какъв начин вървят постепенно из къщи и даже да ги търсите къде са, ще е занимателна занимавка на децата. За тях общо-взето ще ви би трябвало единствено аквариум с термометър и радиатор и лампа, на която те доста обичат да се припичат.

Грижата е минимална, а са екзотични животинки, които си заслужават вниманието. Възрастните човеци се хранят най-много три пъти седмично, а почистването на аквариума е на към 14 дни, също като при рибките. С леопардовите гекони, които са много публикуван домакински любим в чужбина, ситуацията е една концепция посложно, а и те са малко по-страшни за децата, макар отзивчивия си манталитет. Освен, че би трябвало добре да се погрижите за отоплението и осветлението им, относително неприятното при тях е, че би трябвало да ги храните с живи скакалци, щурци, червеи и ларви. Иначе са извънредно благи и издръжливи същества, които издават звуци и си облизват очите. Освен това си сменят кожата на избран интервал от време, което е много забавен развой. Чрез костенурките и геконите можете да научите децата да не се опасяват от влечуги, тъй като постоянно този боязън е неизпълним, даже при възрастни хора.

Скариди и раци

Наскоро ги подариха на щерка ми. Първата ми мисъл беше, че това са някакви изкуствени рачета и мидички, тъй като разбрах, че се продават даже в магазините за детски играчки. Представляват дребни ракообразни (по-известни като морски маймунки), които се продават с всичко належащо. Всъщност си купувате едно пликче с яйца на скариди в комплект с малко аквариумче. Напълвате го с вода и изсипвате там пликчето. След 3 до 5 дни се „ излюпват “ дребните жители, които може да наблюдавате по какъв начин последователно порастват и стават дейни. Грижата включва само хранене един път седмично, а от време на време и прибавяне на вода, в случай че се е поизпарила. И по този начин колонията на тези странни и забавни същества може да се развива повече от година, единствено с тези грижи. Звучи занимателно и е, целесъобразни са за дребни деца. Нещо като жива играчка, а около нея може да създадете интерес у детето към морските жители като цяло. Ракът- аскет е различен домакински любим, на който може да осигурите дребен аквариум и напълно малко храна.

Храни се най-вече с меки плодове като манго и пъпеш, само че може да яде и орехи и лешници, като си ги троши самичък със щипките.Особеност при него е, че изисква терариум със солена вода и малко повече мокрота. Ще ви бъде и малко мъчно да се сдобиете с това „ зверче “, зависи къде живеете, несъмнено. Но другояче това раче е контактно и издава звуци, колкото и безумно да ви звучи за сходно животно. Можете даже да го оставите да се поразходи върху вас. Помнете единствено, че не дава отговор на наименованието си и не си взимайте единствено един- тези раци обичат компанията на побратимите си. Децата рядко изпитват боязън от пълзящи животинки, най-малко до момента в който са напълно дребни, даже са им прекомерно забавни, защото любознанието им постоянно надвива. Затова- помислете за тези съвсем неангажиращи разновидности за домакински любим.

Ферма за мравки

Аквариум за мравки, които обаче сами би трябвало да си хванете от двора. Звучи необичайно, само че е в действителност добре измислено и занимателно.За живота на тези дребни, само че доста работливи инсекти, има безчет филми, които са извънредно забавни и поучителни. Сега може да наблюдавате „ бита “ им на живо- да разберете за техните взаимоотношения, за това по какъв начин си оказват помощ, копаят тунели и така нататък Единственото, което би трябвало да извършите, откакто си купите „ мравчения “ аквариум е да пробиете дупчица в гела, който съдържа и да поставите там няколко мравки.Този гел е особено създаден от НАСА при тестването на държанието на мравките в положение на безтегловност.Той съдържа значими минерали и аминокиселини, нужни за живота на мравките. Аквариумът не би трябвало да почиствате. Достатъчно е единствено през две-три седмици да го отваряте, с цел да влезе чист въздух. Защо пък да не опитате? Харчим безумни пари за всевъзможни още побезумни играчки за децата си. Защо да не им подарим нещо живо, в действителност друго и забавно?

Малки пухести животинки

Ако пък несъмнено не сте харесали ексцентричните оферти, чинчила, хамстер, морско свинче или джербил- изберете сами. Те не са необикновени домашни любимци, само че са релативно лесни за развъждане и децата доста им се радват. Могат да живеят в малко пространство и се нуждаят от обикновени грижи. Да ги гледат по какъв начин се забавляват, карайки „ колело “, хрупайки храна или криейки я в свои специфични скривалища, които си майсторят сами, ще е прелестна занимавка за малчуганите. Морските свинчета пък са още по-сладки и занимателни и обичат да ги галят. Единственото, за което би трябвало деликатно да следите е да не ги изпускате без надзор, отвън клетката им, тъй като хамстер несъмнено може да изгубите вкъщи и да не съумеете да го откриете с дни. А той е в положение да нагризе не дребна част от мебелировката и кабелите ви.

Домашният любим възпитава и учи на доста. Не всеки има опция да гледа подобен, обаче. Но всеки може да намерения за някои по-лесен вид да сътвори същинска грижа и любов на едно дете към животинския свят, към природата. Защото за заобикалящия ни свят сме „ отговорни “ единствено ние. Важно е да създадем отношение и грижа в дребните човечета, с цел да един ден станат виновни възрастни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР